Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Karddal vágta át egy kutya torkát – vádat emeltek ellene

1 Mins read

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy karddal halálra sebzett egy kóbor ebet.

A vádirat szerint a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás, mert korábban akadályozta egy autóra elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását.

A fenti esetet követően, 2023 júniusában több eb megtámadta a vádlott rokonainak ceglédi közterületen kikötött és őrizetlenül hagyott pónilovait. A férfi elhatározta, hogy felkutatja a támadó kutyákat és azokat elpusztítja, valamint gazdáikat elszámoltatja. Ezzel a céllal autózott a pónikat ért támadás helyszíne körül, amikor észrevett egy közepes termetű kóbor kutyát, amelyről azt feltételezte, hogy köze lehetett a támadáshoz. A férfi kiszállt az autóból, magához vett egy nagyméretű, szamurájkardra hasonlító vágóeszközt. Miután kiszállt, leguggolt és magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát, amely csaholva, fark csóválva közelített hozzá.

A vádlott kihasználva, hogy az elé érő kutya barátkozási szándékát kifejezve a hátára feküdt, a kezében lévő karddal, nagy erővel az állat torkára vágott. Ezután visszaült a gépkocsiba és elhajtott.

Az eb nyakán a támadás következtében mély, centrális vénát is átmetsző vágott seb keletkezett, és hosszas szenvedés után elpusztult.

A Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen bírósági végrehajtás akadályozásának vétsége és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.