Új!Elindult honlapunk!

Sport

Küzdelmes meccsen múlta felül a BEAC a Ceglédet

3 Mins read

A Tippmix Női NB I. A 16. fordulójában, a szombati játéknap záró mérkőzésén az E.ON ELTE-BEAC 83-75-re múlta felül a VBW CEKK Ceglédet.

Mindkét gárda változásokat jelentett be a héten. A BEAC-tól közös megegyezéssel távozott sérült légiósa Josipa Pavic, míg Cegléden a vezetőedzői feladatokat Földi Attila vette át. Ilyen szituációban (légiós távozása, edzőváltás) mindig érdekes, hogy egy-egy gárda milyen úton indul el. Az első negyedben erre nem kaptunk választ, hiszen kisebb megugrásokkal ugyan, de összességében fej-fej mellett haladtak a csapatok. Rakita Lili és Katrina Ozola kosárváltása vezette fel a meccset. A pontgazdag első játákrész során 17-13-nál jött az első kisebb megugrása a Ceglédnek, de ezt követően 18-17-re fordítottak a hazaiak. Innen újra a Cegléd került előnybe. 23-18-nél 5 ponttal mentek a vendégek. Az első 10 perc végére azonban 24-24-nél egyenlített a BEAC. A második negyed eleje is hasonlóan alakult. Ide-oda billegett a meccs.

Végül 33-31-es ceglédi előny után az extázisban játszó Angyal Barbara és Katona Boglárka tripláival 37-33-ra megugrott a BEAC. Ezt követően Tóth Franka növelte tovább a hazai előnyt. Jó ritmust kapott el a BEAC, a nagy futása egészen 46-33-ig tartott, ami összességében 15-0 volt. A félidőig 11 pontig jutó Barnai Judit törte meg a CEKK kosárcsendjét, de erre Kolby Morgan azonnal válaszolt egy triplával. A nagyszünetig tartotta a BEAC a kétszámjegyű előnyét. 20 perc után 51-39-es állást rögzíthettünk. Angyal Barbi már 22 pontnál járt a hazaiaknál. Teljesítményét jól értékelteti: 21 mezőnykosarat értékesített az első félidőben a BEAC, melyből 10 Angyal Barbi nevéhez fűződött. Mindössze két dobást hibázott mezőnyből. A harmadik negyed első találatát Barnai Judit jegyezte, de erre 7-0-val felelt a továbbra is jó ritmust diktáló BEAC, így a 23. percbe fordulva már 58-41-re ment.

A Cegléd tartását dícséri, hogy igyekezett visszakapaszkodni és Szirony Dorina vezetésével jól használta ki a hazaiak kisebb megtorpanását. A harmadik negyed utolsó két percébe érve 63-52-re jött vissza a CEKK. A BEAC szempontjából Angyal Barbi a legjobbkor talált be. A negyed végén pedig Milkovics Réka triplát értékesített, így 68-54-nél újra megugrott 14 ponttal a házigazda. A záró szakasz elején Tóth Franka és Kolby Morgan 72-54-es előnyhöz juttatta BEAC-ot. Eldőlni látszott a találkozó. Különösen, amikor Tóth Franka triplája után az utolsó öt perchez közelítve még mindig 75-59-re ment a BEAC. Innen Chrislyn Carr vezetésével kezdett nagy hajrába a Cegléd. 77-68-nál hosszú idő után először 10 pont alá csökkent a differencia. Sarah Shematsi triplájával 80-73-nál, majd különösen Chrislyn Carr büntetőit követően 80-75-nél nyílt lett a csata. Fordítani már nem tudott a Cegléd. Kolby Morgan hat pontjával lezárta a találkozót a BEAC.

E.ON ELTE BEAC – VBW CEKK CEGLÉD 85-79 (24-24, 27-15, 17-15, 17-25)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 16. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Csabai-Kaskötő Brigitta, Nyilas István, Rózsavölgyi Alexandra (Gál János)

E.ON ELTE BEAC: Morgan 12/3, Angyal 29/6, Katona 5/3, Ozola 12/3, Tóth 16/3. Csere: Drahos 5/3, Zsámár L., Milkovics 6/6, Juhász A.

VBW CEKK Cegléd: Carr 21/3, Czank 6/3, Rakita 4, Barnai 15, Shematsi 10/6. Csere: Horváth 1, Farkas 6, Szerelem-Kobolák 5/3, Szirony 11, Andi, Kovács.

Földi Attila : Bár a végeredmény jól néz ki, a második negyedet nagyon elrontottuk, a harmadikban majdnem játszottunk egy egál negyedet, de valójában a negyedikben tudtuk addig forgatni a védekezést, hogy tudjunk egy kis zavart okozni a BEAC támadójátékában. Ki kell emelni Angyal Barbit, aki az első félidőben gyakorlatilag egyedül vert meg minket. A végeredmény miatt lehetne jó a szájízünk, de azért még mindig rengeteg hiba volt ebben a mérkőzésben.

Barnai Judit : Az első félidőt nagyon elrontottuk, Angyal Barbi gyakorlatilag egyedül vert meg bennünket, ami ilyenkor nagyon fájó. A második félidőben végig futottunk az eredmény után, és ez nagyon sokat vett ki belőlünk. Kár ezért a mérkőzésért, készültünk sok mindennel védekezésben és támadásban is, de az első félidő nagyon nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna.