Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Az Ipari park botránya is téma volt a lakossági félórán

2 Mins read

Makács Márta volt az első érdeklődő. Elmondása szerint a polgármesternek kötelessége a tájékozottság. Az októberi testületi ülés előtti lakossági félórán mondta a polgármester, hogy minden beruházást figyelemmel követ. Kérdőre vonta, hogy is történhetett meg akkor az Ipari Park botránya. A sorozatos mulasztásért mikor vállalja a felelősséget?

Beszélt még a Széchenyi utca Kossuth Ferenc utca kereszteződésének veszélyeiről. Hogy a Kossuth Ferenc utcáról balra biztonságosabban tudjanak a kifordulni. A lámpa időzítésével ezt meg lehetne oldani. Ez ügyben írt a Közútnak, akik válaszukban elmondták a testület ügye a lámpa.

Sürgette a Gőz dűlő legalább útalappal történő ellátását.

A polgármester válaszában elmondta, hogy nincs a prioritási listában a Gőz dűlő, a lámpának utána néz. Az ipari park kérdésre a válaszban a polgármester a CVF Kft-re hárította a felelősséget. Többen ellenőrzik a dokumentumot mielőtt az aláírásra kerül. A polgármester úgy fogalmazott a projektekkel kapcsolatban a kft aki minden felelősséggel tartozik az ügyben. Feljelentést tettek az ügyben és vizsgálják a dolgokat.

Makács Márta kiemelte, hogy nem ellenőrzi a munkavállalói munkáját, valamint a műszaki ellenőröket sem ellenőrzik. A hibákat észre kellene venni szerinte.

A következő hozzászóló Horváth Gábor volt képviselő volt.

A polgármester figyelmét felhívta az Örkényi út kátyúira. A régebbi szakaszon 3-4 kátyú van, valamint a sebességkorlátozó tábla felesleges, 50-60 km/h sebességre fel kellene emelni mert mindenki gyorsabban megy mint 30 km/h. A dűlőutakról elmondta, hogy egy nagyobb szél, vagy rossz időjáráskor a fák rádőlhetnek a villany hálózatra és több napig az ott lakóknál nincs áram. Szerinte a város szabályozza, hogy a villanyvezeték közelében a fákat hogy lehet ültetni és mekkorára szabad hagyni megnőni.

Elmondta, hogy az Ugyeri részen még mindig vannak betörések, eltulajdonítások. Úgy fogalmazott, hogy a rendőrségnek lehetne adni támogatást és az ügyészséggel vannak problémái.

Az Unios beruházások kapcsán elmondta, a városi cégek vezetőit a fidesz frakció tette oda és ezért nem szabad megbízni bennük. A másik kérdése az volt, a fürdőnek mennyi bepótlás kellett ezen ciklus alatt, illetve miért kell a roma önkormányzatnak adni 25 millió forintot.

A polgármester válaszolt, hogy a roma önkormányzat költségvetését a testület hagyta jóvá. A kamerák kihelyezése nem olyan egyszerű. A fa ültetésre engedély kell.