Új!Elindult honlapunk!

Kultúra

Shakespeare világhírű színdarabja a Színházi világnapon

2 Mins read

Március 27-én, a Színházi világnapon, a Ceglédi Művelődési Központ színháztermében este 19 órától a Szentivánéji álom című színdarabot tekinthették meg a kedves nézők. A darabot a Patkós Irma Művészeti Iskola diákjai mutatták be, Mahalek Gábor rendezésében. A megnyitón elhangzott Jon Fosse színházi világnap alkalmából megfogalmazott üzenete, majd kezdetét vette a darab.

Maga az előadás igazán magával ragadó és szórakoztató is volt egyben. A diákok igazi színházat teremtettek a közönségnek. Minden szereplő jól teljesített, büszkék lehetünk rájuk. Vannak akiket külön is kiemelnék: Titániát Sallai Dóra alakította rendkívüli átéléssel, tükrözve az erőt és hatalmat, amit a karakter jelleme hordoz. A különleges és látványos táncos elemekben is jól megállta a helyét, a többi tündért alakító diákkal együtt. Kokály Bencét, Oberon szerepében láthattuk, aki temperamentumával és színpadi jelenlétével igen mély nyomot hagyott a nézőközönségben. Pukk-ként láthattuk Gulyás Vivient, aki szintén remekelt. Igazán hitelesen alakította a kis segéd szerepét, aki bonyolítja a cselekményszálat. A történet lényegét sikerült hitelesen átadniuk, az ide tökéletesen passzoló koreográfiák pedig tovább emelték a darab színvonalát. A fények, a díszlet, de legfőképpen a zene remekül passzoltak a darab egészéhez és hangulatához. Tényleg egy varázsos, sejtelmes, misztikus erdőben érezhettük magunk egész idő alatt. A jelmezek nagyon kreatívak és pontosan ideillők voltak.

A darab rendezője, az iskola tanára, Mahalek Gábor szép munkát végzett. A darab nagy sikert aratott a nézők körében, élmény volt látni, hogy a diákok mire képesek, ha közös erővel alkotnak valamit.

Az előadás végén nagy tapssal és ujjongással jutalmazta a darabot a közönség, nem véletlenül, mivel egy csodálatos előadásnak lehettünk szemtanúi. Ezek után a ceglédi színházlátogató közönség jogos igénye lehet, hogy minél többször jelenjenek meg a Patkós Irma Művészeti Iskola diákjai a színpadon. Csakis gratulálhatunk minden kedves szereplőnek, résztvevőnek és a rendezőnek!

Marx Lili