Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Cegléd Város 2024. évi Környezetszépítési és Környezetvédelmi programja

3 Mins read

Cegléd Város Önkormányzata ismét meghirdeti a Környezetszépítési és Környezetvédelmi programokat 2024. évben is. Az idei verseny célja továbbra is a települési virágfelületek fejlesztése, illetve a lakossági szemlélet formálása, s ezáltal a közterületek rendszeres gondozása. Az alábbi kategóriák kifejezetten a közterületek tisztaságára, ápoltságára összpontosítanak.

Idén három fő kategóriában lehet nevezni, versenyezni:

1) A Hároméves örökbefogadási pályázatra jelentkezők valamely közterület gondozását vállalják. A fenntartáshoz eszköztámogatás társulhat és a nyertes egy évre megnyeri az örökbefogadási vándorkupát.

Az örökbefogadási program a helyileg nem védett vagy védett területek részterületeinek kijelölését és meghirdetését jelenti, melyeket az arra vállalkozó oktatási intézmények, civil szervezetek, alapítványok, magánszemélyek, esetleg családok fogadhatnak örökbe 3 évre. Az örökbefogadási program 2009-ben indult és a 2024. évben tovább folytatódik. A program a jelentkezők számára örökbefogadási eszköztámogatással, külön támogatási kerettel, a legjobbak teljesítményének értékelésével, eseti díjazásával, továbbá az alábbiakban részletezett közös programtervezettel párosul. A legjobban teljesítő örökbefogadó egy évre megnyeri az örökbefogadási vándorkupát.

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

2) A Szebb, virágosabb Ceglédért mozgalom keretében az alábbi kategóriákban lehet nevezni

  • legszebb társasház előtti közterület, előkert
  • legszebb virágos intézmény

Cegléd város lakosságának a szépen gondozott közterületek, a lakókörnyezetük igényes kialakítása iránti természetes igényéből merítve az ötletet, Cegléd Város Önkormányzata ismét meghirdeti a „SZEBB, VIRÁGOSABB CEGLÉDÉRT” mozgalmat. Az idei verseny célja továbbra is a települési virágfelületek növelése, a lakosság és a városi intézmények, vállalkozások bevonásával a közterületek fejlesztése, illetve a lakossági szemlélet formálása, s ezáltal a közterületek rendszeres gondozása.

A mozgalom sikeréhez való hozzájárulásként az Önkormányzat egynyári virágpalántákat biztosít a jelentkezők számára.

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

3) A mi parkunk, mi kertünk rajzpályázat óvodások és általános iskolások részére kerül kiírásra. A nyertesek értékes könyveket és rajzeszközöket nyerhetnek.

A pályázat témája: „A mi parkunk, mi kertünk”. Szeretnénk, ha a legifjabbak is megmutatnák azt, hogy milyennek látják „virágos” környezetüket, a családi-városi kerteket, parkokat. Bíznak benne, hogy a virágos Cegléd a legfiatalabbakra is hatással van és a „Szebb, virágosabb közterületért” mozgalom nemes szellemisége már ezt a korosztályt is megérintette.

A pályázatra az alábbi kategóriákban lehet jelentkezni:

  • I. Óvoda
  • II. Általános iskola 1.-4. osztály
  • III. Általános iskola 5.-6. osztály
  • IV. Általános iskola 7.-8. osztály

A pályázatra elsősorban síkjellegű alkotásokat várunk (festmény, zsírkrétarajz, tollrajz, stb). A munkák mérete: min. 20×15 cm, max. 40×60 cm. A beküldött munkák hátulján kérjük feltüntetni a következő adatokat: név, cím, telefonszám, intézmény neve, felkészítő pedagógus neve, kategória.

Beküldési határidő: 2024. június 15.

Jelentkezéstől függetlenül 2024. évben megválasztjuk a Legszebb családi ház előtti közterületet, Legszebb közterületről látható virágos balkont, erkélyt, ablakot, Legvirágosabb utcát, a Legvirágosabb Vendéglátóhelyet, Üzletet.

A programmal kapcsolatos további információért forduljon a VÁRVAG Nonprofit Kft.-hez, vagy érdeklődjön az 53/505-242-es telefonszámon. A jelentkezés feltétele a mellékelt Jelentkezési lapok kitöltése és aláírásaJelentkezési lap letölthető a www.varvag.hu és www.cegled.hu weboldalakról, vagy beszerezhető személyesen a VÁRVAG Nonprofit Kft. székhelyének előterében (2700 Cegléd, Gubody u. 28.). A kitöltött jelentkezési lapot a VÁRVAG Nonprofit Kft. épületének bejáratára felszerelt gyűjtőládába lehet leadni, illetve a pozsonyi.edina@varvag.hu e-mail címre lehet elküldeni!

Kérjük lehetőség szerint elektronikus úton juttassák el a jelentkezési lapokat a VÁRVAG Nonprofit Kft. részére.