Új!Elindult honlapunk!

Sport

két nemzetközi versenyen a ceglédi birkózók

1 Mins read

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók. Az U15-ös korosztályban 10 ország fiataljai mérték össze a tudásukat Kolozsváron, ahol a három szakágban 4 ceglédi is rajthoz állt a válogatott keret tagja ként. Női és kötöttfogásban 1-1 fő és a szabadfogásban két fő. Közülük hárman már kivívták a válogatottságot, de a női 36 kg-ban Báger Dorina az Európa-bajnoki részvételért is harcba szállt. Dorina a második mérkőzésén került szembe hazai riválisával. Ellenfele szerzett vezetést, de a második menetben egy akciót követően két vállra fektette ellenfelét és ezzel  kivívta a májusi Európa-bajnoki indulás jogát. Végül a 4. helyen végzett.

Budai Milán a kötöttfogás 41 kg-ban két győzelmet követően az elődöntőben ukrán ellenfelétől vereséget szenvedett. Majd a bronzmérkőzésen grúz ellenfelét technikai tussal legyőzve az előkelő 3. helyen végzett.

Csontos Pál szabadfogásban a legkisebb súlykategóriában a 38 kg-ban a pontszerző 5. helyen végzett. 

Eredmények

női
36 kg  4.  Báger Dorina

szabadfogás
38 kg  5.  Csontos Pál

kötöttfogás
41 kg  3.  Budai Milán

Az U17-es korosztály kötöttfogású birkózói a Csehországi Chomutovban álltak rajthoz. Budai Ferenc a 71 kg-ban a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tagjaként utazott a versenyre. A több mint tíz ország részvételével megrendezett versenyen öt győzelem és egy vereséget követően az 5. helyen végzett. 

Eredmények

71 kg 5.  Budai Ferenc