Új!Elindult honlapunk!

Sport

Győzelem az MAFC ellen hazai pályán

2 Mins read

Második mérkőzéséhez érkezett az Újbuda MAFC – Ceglédi KE párharc a Piros csoport elődöntőjében, az egyik fél második sikeréig tartó csata első felvonását az újbudaiak nyerték 98-76-ra.

A szezon során ötödik alkalommal csapott össze egymással a két gárda, ennek megfelelően sok újdonságot már nem tartogattak egymásnak a felek – mindketten azt csinálták, amihez a legjobban értenek, vagyis pontos és eredményes támadásokat vezettek. Az első negyedben Dragasevic, Csaba és Csorvási is jól kezdett hazai oldalon, a vendégektől főként Archibald villogott. A viszonylag sok büntető miatt eléggé darabos volt a játék, de így is sok pontot hozott a játékrész, Berkics triplájával 28-23-as előnnyel mehetett kisszünetre a CKE.

Biber pontjaival 30-30-nál utolérte ellenfelét a MAFC, de Dragasevic és Herendic találataival újítani tudott a Sértő-legénység. Kilenc ponttal is el tudott lépni a ceglédi gárda, de Archibald és Polgárdy hárompontosaival lőtávolon belül maradtak a piros-feketék, olyannyira, hogy 44-44-nél újfent egált mutatott az eredményjelző. A félidő utolsó perceiben ide-oda változott a vezető csapat kiléte, végül Herendic trojkája jelentette a különbséget a nagyszünethez érkezvén (53-50).

A fordulás után ismét igyekezett elszakadni riválisától a CKE, Csaba és Herendic pontjaival 64-56-ra tornázta vissza előnyét a hazai gárda. Erre is volt válasza az újbudaiaknak, Polgárdy egymaga szórt 8 egységet a túloldalon – kezdődhetett minden elölről. Buzás triplájával 69-69-nél ismét egyenlített a Lakits-legénység, 73-73-mal vágtak neki a felek a negyedik negyednek.

Az egész est folyamán jól célzó Dragasevic mellett Velkey is behintett egy hármast, 83-77-nél megint kisebb előnyt épített ki a Cegléd. Kertész saroktriplájával 88-80-ra lépett el a hazai együttes, adta magát a kérdés, van-e még egy felzárkózásra ereje a MAFC-nak. Az első félidőben 20 pontig jutó Archibald kapcsolt is, három duplát értékesített a végjátékban, így bár a mérkőzést egy 7-0-s futással zárta a fővárosi gárda, utolsó támadását elrontotta 3.3 másodperccel a vége előtt, így a hazaiak örülhettek – egyetlen pontot megőrzött előnyéből Sértő Ádám csapata, kiharcolva a mindent eldöntő harmadik összecsapást.

A derbit április 27-én, szombaton 17:30-kor rendezik a Gabányi László Sportcsarnokban, a szervezők 50 darab jegyet tudnak biztosítani vendégszurkolók számára.

Ceglédi KE – Újbuda MAFC 88-87 (28-21, 25-27, 20-15, 15-14)

Ceglédi KE: Herendic 20/3, Dragasevic 17/15, Kertész 3/3, Csaba 15/3, Csorvási 19. Csere: Horváth M. -, Fodor -, Berkics 3/3, Velkey 11/3. Edző: Sértő Ádám

Újbuda MAFC: Polgárdy 20/9, Archibald 26/9, Pintér 5/3, Bordács 12, Komma 2. Csere: Buzás 10/3, Biber 10, Katona 2, Misek -. Edző: Lakits András

Sértő Ádám : Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! A kilátogató szurkolóknak köszönjük a szurkolást! Nem akarok okoskodni, 1-1. Szombaton eldöntjük a Gabányiban.