Új!Elindult honlapunk!

Kultúra

Az utolsó kezelés – a Kossuth Művelődési Központban

2 Mins read

Április 26-án, pénteken mutatta be a Kossuth Művelődési Központ Felnőtt Amatőr Színjátszóköre Az utolsó kezelés című darabját. A nézőtér megtelt a kíváncsibbnál kíváncsibb érdeklődőkkel. A darab nagy sikernek örvendett, többször is visszatapsolták a szereplőket, ami nem meglepő, mivel egy fergeteges estét varázsoltak nekünk, tele humorral.

A cselekmény egyetlen szálon fut: a híres maffiavezér, Matteo, felkeresi a közkedvelt pszichiátert, Richardot, akitől ugyan titokban, de segítséget kér, hogy rendezni tudja életét.

Richard fél tőle, először nem akarja elvállalni, majd mégis megteszi és végül tud is segíteni rajta. Ám nem csak Richard segít Matteon, ez fordítva is megtörténik, mivel Matteo példáját követve Richard is kiszáll a munkájából, amit nem is szeret igazán, és új életet kezd. Persze, ez a szál ennél sokkal bonyolultabb, azzal, hogy Richard úgy dönt segít Matteonak, házasságának sorsa majdnem megpecsételődik és nagy veszélybe kerül. Főbb szereplőink Simkó Gábor Matteo szerepében és Rozovljan László, mint Richard. A Matteot alakító Gáborban megvan az a temperamentum, az akaratosság, a félelemkeltés, melyet a karakter jelleme megkíván. László játéka rendkívül hűen tükröz egy tipikus karaktert, aki kissé ijedős, nem mer kiállni magáért, papucsférj, de közben nagyon nagy szíve van.

A díszlet egyszerű, a pszichiátriai kezelőt jelenítette meg, amit az egész előadás alatt nem kellett átrendezni, szóval teljesen ideális volt és odaillő.

A jelmezek minden esetben tükrözték a karakter jellemét, hatásosan kiegészítették küllemét. A darab rendezője, Ozsgyáni Mihály, remek munkát végzett, mert egy igazán élvezetes darabot tekinthettünk meg, jó szereposztással.

Minden szereplő büszke lehet magára, fantasztikus, hogy mekkora lelkesedéssel voltak jelen a színpadon. Csodás látni, hogy munka és család mellett az emberek összegyűlnek és szívvel, lélekkel alkotnak valamit közösen. A nézőközönség nevében mondhatom, hogy köszönjük ezt a szórakoztató színházi élményt!

Marx Lili
Fotó: Szokolai Attila