Új!Elindult honlapunk!

Sport

Utánpótlás birkózó gála és válogató verseny Cegléden

2 Mins read

Május első vasárnapján rendezték az U17-es korosztály utolsó, harmadik kötöttfogású válogató versenyét és U9-es gyermek Gálát Cegléden az Ungvári Miklós Judo Központban. A ceglédiek a két korosztályban 12 fővel mérlegeltek.

Az U17-es korosztályban a legtöbb súlykategóriában már eldőlt a válogatottság. A legnagyobb kérdés a 71 kg ban volt, ahol hárman is pályáznak a válogatottságra. A ceglédi Budai Ferenc mellet monori és ESMTK-ás ellenfelei is, akik már egy-egy válogatót nyertek az idei sorozatban. Feri sérülését követően most kezd formába lendülni és a hazai válogatót mindenféleképpen nyernie kellett ahhoz, hogy versenyben maradjon az EB. indulásért. A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy mind a hárman egy ágra kerültek és ráadásul Ferinek mind a kettőjükkel kellett birkózni. Az első fordulóban ESMTK-ás vetélytársával kezdett ahol az első menetben Ferit intették a bírók és a lenti helyzetben egy kavarodás után Feri két vállra fektette ellenfelét. A következő fordulóban monori birkózó következett, ahol Feri egy szoros mérkőzésen végül 6-1-re pontozással nyert. A döntőben 10-0-ra technikai tussal diadalmaskodott és így a május 18-ai U20-as országos bajnokságon egy hármas válogatás dől el a válogatottság sorsa.

A ceglédiek Ferin kívül még két első helyet szereztek a 45 és 51 kg-ban Zatkó Gergő és Kiss Rómeó révén. A 48 kg-ban Barna József egy-egy győzelem és vereség után a második helyen végzett. Két pontszerző helyezés is Ceglédre került a 60 és 80 kg-ban. Mitrovic Mihajlonak és Ungvári Tibornak ezúttal nem sikerült az érem szerzés. Cegléd a csapatversenyben a második helyen végzett az ESMTK mögött megelőzve az FTC csapatát.

A legkisebbek is jól küzdöttek és mind a hárman felállhattak a dobogóra. Halmi Viktor ezüst éremmel, Kurucz György és Bori Marcell bronzéremmel zárta a gyermek birkózó Gálát. 

Eredmények

Gyermek

3. hely Kurucz György István
2. hely Halmi Viktor
3. hely Bori Marcell

U17

45 kg  1.  Zatkó Gergő
48 kg  2.  Barna József
51 kg  1.  Kiss Rómeó
60 kg  5.  Mitrovic Mihajlo
71 kg  1.  Budai Ferenc
80 kg  5.  Ungvári Tibor

Csapatverseny

1.  ESMTK
2.  CVSE
3.  FTC