Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Visszaszerzik, elfogják

1 Mins read

A tavasz/nyár beköszöntével portalanodnak és egyre nagyobb számban veszik ki részüket a közlekedésben a bicajok. A tolvajok is tudják ezt, az utóbbi időben egyre-másra érkeztek ilyen tartalmú jelzések a rendőrségre.

Nem az évszázad bűncselekménye, de akkor is bűncselekmény, a rendőrök ugyanúgy ugranak rá. A gyors reakció gyors eredményt szokott hozni, nem volt ez most sem másként. A kamerafelvételek és a nyomozók-egyenruhások közti kapcsolattartásból beeső információk alapján hamar fogtak tetteseket. E mellett kerékpárokat is megtaláltak, azóta vissza is adták gazdáiknak.

Biciklit ne hagyjanak lezáratlanul! Ahogy lakásukat elhagyva zárják az ajtót, kaput, kerékpárjukat letéve se legyen ez másként! Megfelelő biztonsági szintű zár, lakat megnehezítheti a tolvaj dolgát, meghosszabbíthatja az elkövetési időt, macerás, azt már nem szívesen vállalják be. Ráadásul a bűncselekmény is minősített, hisz ha letöri/levágja a lakatot, dolog elleni erőszakkal lop, ami más büntetési tétellel fenyeget, mint egy „sima” lopás.

A kerékpár ideiglenes tárolására, „leparkolására” válasszanak forgalmas, kivilágított helyet, amelynek közvetlen közelében van kamera! A könnyebb azonosíthatóság érdekében használják ki a Ceglédi Rendőrkapitányságon is működtetett Bike Safe rendszerben történő regisztrálást.

Amennyiben gyanús személyt látnak, haladéktalanul hívják a rendőrséget és várják meg a kiérkező rendőrt. A Ceglédi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnokának közvetlen telefonszáma: 0620/961-9818.