Új!Elindult honlapunk!

Közélet

FIDESZ-KDNP győzelem a ceglédi önkormányzati választáson

2 Mins read

A polgármester jelöltek versenyét a jelenlegi polgármester Csáky András nyerte a vasérnapi helyi önkormányzati választáson. 2019-hez képest 400 szavazattal többet kapott, de százalékosan 7%-kal rosszabban szerepelt mint ezelőtt. A verseny végig nagyon szoros volt, mindössze 440 szavazattal kapott többet, mint dr Lakos Roland.

A Ceglédi Lokálpatrióta Klub neve alatt indult polgármester, melynek a Jobbik és Momentum jelöltek is tagjai, az új ciklusban sem rendelkezik a képviselő-testületi többség támogatásával. 

A Fidesz-KDNP ismét 9 képviselővel érkezik az új testületbe. Csak a 7. körzetben történt személyükben változás, ahol Tarr Felicián helyére Szlovák Mátyás érkezett. A többi körzetben maradtak a jelenlegi jelöltek.

A Jobbik és Momentum képviselői, akik ezúttal Ceglédi Lokálpatrióta Klub (CLK) néven indultak, egyetlen körzetben tudtak nyerni (László Ágnes, 3. számú választókerület). Itt csupán 55 szavazattal, végig szoros versenyben nyert a jelenleg regnáló képviselő. Kompenzációs listán még két képviselő kerül tőlük a testületbe. Az új képviselők Spindelbauer Attila és Kollár Zoltán lesznek.

A Ceglédért Független Egyesület 1 tagja érkezik az új testületbe a kompenzációs listáról, Horváth József.

A Mi Hazánk, részéről, listáról Bartha Barna jutott a képviselőtestületbe.

Kiesett viszont az LMP, így Földi Áron több ciklus után először nem lesz képviselő. A DK-MSZP páros sem lesz megtalálható a következő időszakban.

Cegléden az új képviselő-testület összetétele

Polgármester

Dr. Csáky András (CLK)

Egyéni győztes képviselők:

Hegedűs Ágota (FIDESZ-KDNP)
Rimóczi Gábor (FIDESZ-KDNP)
László Ágnes (CLK)
Klément György (FIDESZ-KDNP)
Imregi Tibor (FIDESZ-KDNP)
Károly Ferenc (FIDESZ-KDNP)
Szlovák Mátyás (FIDESZ-KDNP)
Takátsné Györe Anett (FIDESZ-KDNP)
Kónya Ágnes (FIDESZ-KDNP)
Ferenczi Norbert (FIDESZ-KDNP)

Kompenzációs listáról bejutó képviselők:

Spindelbauer Attila (CLK)
Kollár Zoltán (CLK)
Bartha Barna (Mi Hazánk)
Horváth József (CFE)