Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Bilincselve, rabosítva

1 Mins read

A ceglédi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik több fordulóban ürítettek ki ritkán látogatott csemői hétvégi házakat a gyanú szerint.

A 24, valamint a 26 éves gyanúsított célpontja egy hobbi telken lévő melléképület, valamint egy külföldi tulajdonban lévő nyaraló volt. Az utóbbit 2020. júniusa és októbere között, a kerítésen átmászva közelítették meg, befeszítették az ablakát, bemásztak és elvitték a réz csapokat, a kávéfőzőt, a páraelszívót és az edényeket mintegy 60 ezer forint értékben.

Hogy a hobbi telken lévő melléképület tartalmához 2021. január 17-én hozzáférjenek, először kibontották a kerítést, majd meglékelték a tetőt. Minden mozdíthatót kihordtak, motorkerékpárt, kerti szerszámokat, centrifugát, mosógépet, szőlőprést, szőnyegeket, fém tartályokat. Többször kellett fordulniuk, mire kiürítették a helyiséget. A tulajdonosnak több mint 450 ezer forintos lopási és 100 ezer forintos rongálási kárt okoztak.

A ceglédi nyomozók és a csemői körzeti megbízottak közös felderítése hozta az eredményt. A 26 éves férfit 2021. január 18-án, 24 éves társát másnap elfogták. Míg kihallgatóik a beismerő vallomásokat rögzítették, a nyomozók felkutatták és lefoglalták a lopott tárgyak nagy részét.

A Ceglédi Rendőrkapitányság két rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást.