Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Tájékoztató helyi adó befizetéshez

2 Mins read

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy 2021 I. félévben esedékes helyi adójukat 2021. március 15-ig fizethetik meg pótlékmentesen!

Felhívjuk valamennyi gazdálkodó szervezet figyelmét – ide értve az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásában (EVNY) szereplő magánszemélyeket is – (továbbiakban: vállalkozók), hogy 2018. január 1. óta elektronikus úton kötelesek kapcsolatot tartani az önkormányzati adóhatósággal.

A vállalkozók a saját tárhelyükre (ügyfélkapura vagy cégkapura) kapnak értesítést az adófolyószámlájuk egyenlegéről, a befizetendő adó összegéről.

A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal elektronikus ügyintézést biztosító kötelezettségének törvényi előírások alapján, az ASP rendszeren keresztül tesz eleget.

A változás bejelentési és a bevallási nyomtatványok az E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁLON, https://ohp-20.asp.lgov.hu/ online ügyfélkapus bejelentkezés után kitölthetőek, letölthetőek, valamint elektronikusan beküldhetők.

Ezen a portálon van lehetősége pl. az adózónak egy kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó helyi adóegyenlege lekérdezésére.

Az önkormányzati adóhatóság az arra kötelezettekkel kizárólag elektronikus úton tarthat kapcsolatot, ezért papír formátumban:

  1. nem szolgáltat adatot,
  2. nem küld egyenlegértesítőt és
  3. postai készpénz-átutalási megbízást sem.

A magánszemélyek postai úton kapják meg az adófolyószámla egyenlegről az értesítést.

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni.

számlanyitásra nem kötelezett egyéni vállalkozó fizetési kötelezettsége teljesítése érdekében a postai készpénz-átutalási megbízást az Adóhatóságunknál tudja átvenni.

A helyi adókat az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL törvény szerint félévente két egyenlő részletben –március 15., valamint szeptember 15. napjáig– kell megfizetni.

Személyes tájékoztatást az Adóhatósági Iroda ügyintézői adnak ügyfélfogadási időben.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő12:30 – 18:00
Kedd08:00 – 12:00
Szerda12:30 – 16:00
Csütörtöknincs
Péntek08:00 – 12:00

Kérjük, az esedékes helyi adókat határidőben befizetni szíveskedjenek!

Együttműködésüket köszönjük!

Dr. Diósgyőri Gitta

címzetes főjegyző

Related posts
Városháza

Eboltás Cegléden

1 Mins read
Az ebek veszettség elleni szervezett védőoltása és féregtelenítése Cegléd városában az alábbi ütemezésben történik: A védőoltásra elő kell vezetni minden 2023-ban még…
Városháza

Márciusi testületi ülés

6 Mins read
A megszokottól eltérően most, nem csütörtökön, hanem kedden tanácskozott Cegléd Város Képviselő Testülete. Elfogadták a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás…
Városháza

Lakossági félóra márciusban is - újra az Ugyer volt a téma.

2 Mins read
Tamás Sándorné volt az első érdeklődő az Uyerból. A kamerák kihelyezésének ügyéről érdeklődik. Csáky András polgármester válaszában elmondta mai testületi ülésen lesz…