Új!Elindult honlapunk!

Városháza

TÁJÉKOZTATÓ Gépjárműadóról

1 Mins read

Az önkormányzati adóhatóság tájékoztatja a tisztelt adózókat, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. január 1-jétől az állami adóhatóság átvette a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságoktól.

Az adókötelezettséggel kapcsolatos ügyekben az adóalanyok 2021 január 1-től az állami adó- és vámhatósághoz fordulhatnak.

Az adózóknak a 2021-től kezdődő időszakra járó gépjárműadót az állami adó- és vámhatóság (NAV) számlájára kell megfizetni.

Ha mégis az önkormányzat számlájára fizeti meg a 2021. évre előírt gépjárműadót, az téves befizetésnek minősül, ezen összegek átvezetése vagy visszautalása kizárólag az adózó kérelmére történhet meg.

A helyi adóhatóság feladata a 2020. december 31. előtti időszakra előírt gépjárműadójának beszedése és annak adminisztrációs kezelése.

Cegléd, 2021. február 18.

Együttműködésüket köszönjük!

Dr. Diósgyőri Gitta

címzetes főjegyző

Hasonló hírek
Városháza

Felhívás Cegléd város településrendezési eszközei felülvizsgálatának előzetes tájékoztatási szakaszáról

3 Mins read
Ezúton tájékoztatom Cegléd Város lakosságát, Városunkban székhellyel-, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket, Városunkban működő érdekképviseleti szerveket és civil szervezeteket-, és – az Országgyűlés…
Városháza

Lakossági tájékoztató korlátozó intézkedések lépcsőzetes feloldásának első üteméről

2 Mins read
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. április 7. napján hatályba léptek a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. (III. 27.) kormányrendeletnek a kettőmillió-ötszázezredeik…
Városháza

Aszaló utca ideiglenes lezárás

1 Mins read
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. vízvezeték építési munkálatokat végez Cegléd, Aszaló utcában 2021.04.12. hétfőtől, előreláthatólag 2021.06.30. szerdáig. A munkálatok…