Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban Cegléden!

1 Mins read

Cegléd Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt lakosságot, hogy az önkormányzat továbbra is gondoskodik a jelen járványügyi helyzet miatt hétfőtől bezárt óvodák és általános iskolák gyermekfelügyeletéről.

A Kormány a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló a (111/2021. (III. 6.) Korm.) rendeletében elrendelte, hogy:

Az óvodákban és iskolákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

A szülő, törvényes képviselő kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.

A Kormány felkéri a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel esetén – vegyék igénybe.

Óvodai ügyeletet a következő intézmények tartanak:

  • Széchenyi Úti Óvoda
  • Pesti Úti Óvoda
  • Lövész Utcai óvoda

Az óvodák esetében minden érintett szülő az óvodától kap tájékoztatást. Egy csoportban maximum 15 főt fogadnak – amennyiben több lesz a jelentkező, úgy nyitnak újabb csoportokat.

Az általános iskolák esetében is megszervezik a tanulók napközbeni  felügyeletét, ahol az iskolák értesítik az érintett szülőket; ennek részleteiről kérjük az intézményvezetőknél érdeklődjenek!

Cegléd Város Önkormányzata