Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Lakossági tájékoztató korlátozó intézkedések lépcsőzetes feloldásának első üteméről

2 Mins read

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. április 7. napján hatályba léptek a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. (III. 27.) kormányrendeletnek a kettőmillió-ötszázezredeik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásához kapcsolódó rendelkezései.

Fentiek alapján 2021. április 7-től az alábbi szabályok vannak érvényben:

  • kijárási tilalom este 10 órától reggel 5 óráig tart;
  • szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín nem köteles zárva tartani;
  • az üzletek reggel 5 és este 9:30 között nyitva tarthatnak, de csak abban az esetben, ha biztosítják az alábbiak betartását:
  • Az üzlethelyiségben átlagosan 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat. E szabály alkalmazása során a 14. életévét be nem töltött kiskorú személyt, a 65. életévét meghaladott személy segítőjét és a fogyatékossággal élő személy segítőjét nem kell figyelembe venni.
  • Az üzlet köteles gondoskodni arról, hogy a bejutásra várakozók – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól 1,5 méteres távolságot tartsanak, a vásárlók számára a kézfertőtlenítés lehetősége az üzlet vásárlóterében folyamatosan biztosított legyen, az üzlet vásárlóterében a felületek fertőtlenítése folyamatos legyen, és a bevásárláshoz használt eszközök (kocsi, kosár) fertőtlenítése folyamatosan megtörténjen.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) és a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) kormányrendeletnek a fentiek által nem érintett előírásait (Pl.: maszkviselésre vonatkozó és egyéb közterületi magatartási szabályok, rendezvényekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok, stb.) továbbra is be kell tartani!

Tájékoztatjuk Önöket továbbá arról, hogy a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel, a rendelkezés visszavonásig van érvényben.

Kérjük Önöket a fentiek megértő tudomásulvételére és elfogadására!

Cegléd Város Önkormányzata