Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Tájékoztató a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatáról

2 Mins read

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya kihirdette a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 175/2021. (IV. 15.) kormányrendeletet.

A jogszabály rendelkezései a hárommillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lépnek hatályba, melynek értelmében:

  • a vendéglátóüzletek teraszai, kerthelyiségei reggel 5 óra és este fél 10 között nyitva lehetnek, az ott tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
  • A teraszokon, kerthelyiségekben a vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a vendéglátó üzlet vendéggel rendelkező munkatársa köteles maszkot viselni.
  • A vendéglátó üzleten belül való tartózkodás csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, valamint a vendéglátó üzlet mellékhelyiségének használata céljából az ahhoz szükséges időtartamig megengedett. Az üzleten belül mindenki köteles maszkot viselni.
  • A munkahelyi, iskolai, kórházi menzák és büfék nyitva lehetnek. A szálláshelyeken található étterem és bár csak az ott megszálló – üzleti céllal érkezett – vendéget szolgálhatja ki.
  • A védelmi intézkedés betartásáról a vendéglátó üzlet üzemeltetője, illetve vezetője köteles gondoskodni, a szabályok be nem tartása esetén bírság, büntetés szabható ki.
  • 2021. december 31-ig a vendéglátó üzletek üzemeltetőjének, bérlőjének, tulajdonosának nem kell közterülethasználati díjat fizetnie.
  • a korábban érvényben lévő védelmi intézkedéseket továbbra is be kell tartani, tehát kötelező a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint az este 10 óra után kijárási tilalom.
  • A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel. Ügyfélfogadás előzetes időpont egyeztetés alapján történhet.

                                                                  Cegléd Város Önkormányzata

Related posts
Városháza

Eboltás Cegléden

1 Mins read
Az ebek veszettség elleni szervezett védőoltása és féregtelenítése Cegléd városában az alábbi ütemezésben történik: A védőoltásra elő kell vezetni minden 2023-ban még…
Városháza

Márciusi testületi ülés

6 Mins read
A megszokottól eltérően most, nem csütörtökön, hanem kedden tanácskozott Cegléd Város Képviselő Testülete. Elfogadták a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás…
Városháza

Lakossági félóra márciusban is - újra az Ugyer volt a téma.

2 Mins read
Tamás Sándorné volt az első érdeklődő az Uyerból. A kamerák kihelyezésének ügyéről érdeklődik. Csáky András polgármester válaszában elmondta mai testületi ülésen lesz…