Új!Elindult honlapunk!

Sport

Elhalasztják a jövő évre a futófesztivál

2 Mins read

A Ceglédi Futó Klub az alábbi közleményt jelentette meg a fesztivál eseményén:

Kedves Futók!

Az utolsó pillanatig kitartottunk, szerveztünk, beszéltünk, telefonáltunk, tárgyaltunk, engedélyeztettünk. Minden készen állt, hogy elsüssük a rajtpisztolyt. Vártuk a NYITÁST. Próbáltunk minden lehetőségre felkészülni. Mindenről szóltak a híradások, a közlönyök, de arról semmit, hogy tömegrendezvényt lehet-e tartani. Semmilyen szabályozás, koncepció, tervezet nincs arról, hogy mikor, hány fővel lehet versenyt szervezni és azokat milyen feltételekkel. Jelen törvények szerint 10 fő gyülekezhet, ez minden, amit a témával kapcsolatban tudni lehet.

Nem tudjuk, hogy május 29-ig engedélyezik-e a tömegrendezvényeket és ha igen, valószínűleg azt is védettségi igazolványhoz kötik, nem tudjuk, hogy azt milyen módon ellenőrizhetjük jogilag. Előzetes felmérésünk szerint a versenyünkre nevezők nagyjából harmadának biztosan nem is lesz addig védettségi igazolványa. Őket fosszuk meg az indulás jogától, az élménytől? Kizárt! Mi is érezzük, hogy ez így nem lenne korrekt, illetve mi sem azért szerveztük, hogy végül csak a nevezők fele-kétharmada állhasson rajthoz.

Mi készültünk, az egyedi befutóérmek elkészültek, a pólókat ezekben a percekben is nyomtatják. Az utolsó pillanathoz érkeztünk, május 10-én össze kellett üljünk és a végső döntést kellett meghoznunk. Szerintünk mindenki érzi annak a súlyát, hogy nem hitegethetjük a városi apparátusokat, a támogatóinkat, partnereinket, a hivatalos szerveket, segítőket, illetve Titeket futókat sem, majd egy-két nappal előtte bejelenteni, hogy bocs, mégsem, mert a törvényi feltételek nem adottak. Több szervező vissza mondta már hónapokkal ezelőtt a versenyeket, de mi kitartottunk egészen 19 nappal a verseny előttig, de ennél már nem tudjuk tovább húzni.

Ezúton szeretnénk minden partnerünknek, támogatónknak, a hatóságoknak és Nektek is megköszönni a segítőkészséget, türelmet és bizalmat.

Az előzetes felmérések alapján arra jutottunk, hogy virtuálisan nem szeretnénk megtartani a futóversenyt, valamint az őszi zsúfoltság miatt akkorra sem rakjuk át, ezért az I. Ceglédfürdő Futófesztivált 2022. május 28. szombatra HALASZTJUK.

A meglévő nevezések automatikusan, ingyenesen átkerülnek jövőre. Akik idén lemaradtak, lesz lehetőségük nevezni, várhatóan nyár elején újra nyitjuk a regisztrációt.

Mindenki megértését köszönjük, jövőre találkozunk.