Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Kiosztották a virágpalántákat

1 Mins read

Több mint 4000 tő virágpalántát osztott szét ma az önkormányzat azoknak, akik korábban igényelték. Társasházak, intézmények, családi házak kertjeit és balkonokat díszítenek majd a színes virágok.

Pozsonyi Edina főkertész elmondta, idén is szép számmal jelentkeztek a pályázók: összesen 131 jelentkező küldte be idén a jelentkezési lapját. Hozzátette: több mint 4000 egynyári palántát és emellett balkonnövényeket osztottak ki. A pályázókat úgy osztották be, hogy a délelőtt folyamán idősávokat határoztak meg. “Mindenkit egyesével felhívtunk, tájékoztattunk a palántaosztás időpontjáról, menetéről és ennek alapján beosztottunk fél óránként 10-15 főnyi jelentkezőt. Most is kedveskedünk olyannal, hogy társasházak részére, ahol nagyon sok a jelentkező, oda a kollégáink kiszállítják az egynyári palántákat.”

A programban résztvevők már hagyományosan a Szebb, virágosabb Cegléd verseny keretein belül mutathatják majd meg, hogy mutatnak a palánták a gondozásukban. “A tavalyi évben megpróbáltuk azt is a járványhelyzetre való tekintettel, hogy vártunk fotókat a kertekről, balkonokról és ez nagyon jól működött, ezért szerintem idén is bevetjük ezt. Akinek van lehetősége, az készít fotót és bejuttatja hozzánk elektronikus formában, azzal lerendezzük úgy, hogy irodai körülmények között majd lezsűrizzük. Ahonnan pedig nem kapunk fényképet, oda kimegyünk majd személyesen is.” – tette hozzá a főkertész.

A város vezetése évek óta oszt ingyenesen palántákat. A cél, hogy minél virágosabbak, mutatósabbak legyenek a ceglédi utcák, terek, előkertek.

szöveg: cegled.hu
fotó: Szokolai Attila

Related posts
Közélet

Összegyűlt a pénz a korcsolyapályára

1 Mins read
Kozákné Szendrei Gina még októberben indított egy kezdeményezést, melyben a ceglédi jégpályára várták helyi vállalkozók támogatását és segítségét abban, hogy mégis lehessen…
Közélet

A ceglédieket is várja a termálfürdő és a hidak városa

6 Mins read
Egy kellemes, napfényes novemberi napon a hajdani Moson vármegye székhelyének belvárosában, a XIX. századi paloták sorával ékes Mosonmagyaróváron jártával study touron a…
Közélet

Két ceglédi posta is bezár

1 Mins read
A Magyar Posta is durva takarékoskodásba kezd, több száz hivatalt zárnak be, és 300 munkavállalót el is küldenek, Cegléden 2 posta érintett….