Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Lezárták a nyomozás a ceglédi férfi ellen aki hasba szúrta barátját

1 Mins read

A Pest megyei rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron hasba szúrta a barátját, miután összevesztek azon, hogy részegen ült a volán mögé.

Egy ceglédi férfi 2020. július 2-án este kért segítséget 59 éves barátjától, hogy autóval vigye el szüleihez. Beülve a kocsiba vette észre, hogy M. Bálint ittasan várja a volánnál.

Az utas indulatosan nemtetszését fejezte ki, kiszállt a kocsiból és dühében letörte a visszapillantó tükröt. M. Bálint megtorlásul barátja keze irányába szúrt egy késsel, de szerencsére nem találta el. Elbúcsúztak egymástól, majd a távolodó barátot az 59 éves férfi lassan követni kezdte autójával, közben hangos gázfröccsel, a motor turáztatásával nyomatékosítva, hogy ez a konfliktus még befejezetlen maradt. A barát válaszul felrántotta a pólóját és odakiáltott, „Gyere, akkor szúrjál le!”

Az 59 éves férfi kiszállt a kocsiból odasétált barátjához, hasba szúrta, beült kocsijába és a közeli dohánybolthoz hajtott. Vett egy sört, majd elhajtott.

Az albertirsai körzeti megbízott hívott mentőt az áldozathoz, akinek sérülését életveszélyesnek minősítették. Ezzel párhuzamosan a ceglédi járőrök hajtóvadászatot indítottak a menekülő támadó után – három órán belül megtalálták. Az avarban elbújó és a rendőrök elől szökni akaró férfit albertirsai otthonánál fogták el.

M. Bálint a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el, álláspontja szerint félelemből cselekedett, mert a sértett többször rátámadt, sőt még a tükrét is letörte.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.