Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Elkezdődött az okos zebra telepítése

1 Mins read

Úgynevezett Okos Zebra telepítését kezdték el ma délelőtt a Kossuth Ferenc utca és Kárpáti Aurél utca kereszteződésénél található gyalogátkelőhelynél. A munkálatokat ma délután a helyszínen tekintette meg Dr. Csáky András polgármester és Hegedűs Ágota alpolgármester.

Az Okos Zebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét, a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra. A rendszer csak akkor lép működésbe, amikor a zebrán ténylegesen áthalad a gyalogos. Az okos zebra mozgásérzékelő rendszerrel és messziről látható fényekkel figyelmezteti az autósokat az átkelő gyalogosokra.

Egy korábbi testületi döntés értelmében az alábbi helyeken létesítenek még Okos Zebrákat:

  • Cegléd, Kossuth Ferenc utca – Gubody utca (Posta előtti gyalogátkelő)
  • Cegléd, Bercsényi út – Szív utca (Református Általános Iskola előtti gyalogátkelő)
  • Cegléd, Kőrösi út – Hattyú utca (Penny áruház előtti szakasz)
  • Cegléd Malomtó Szél – Virág utca (Tesco áruház előtti szakasz)

(Fotó: Szokolai Attila)

Related posts
Közélet

Összegyűlt a pénz a korcsolyapályára

1 Mins read
Kozákné Szendrei Gina még októberben indított egy kezdeményezést, melyben a ceglédi jégpályára várták helyi vállalkozók támogatását és segítségét abban, hogy mégis lehessen…
Közélet

A ceglédieket is várja a termálfürdő és a hidak városa

6 Mins read
Egy kellemes, napfényes novemberi napon a hajdani Moson vármegye székhelyének belvárosában, a XIX. századi paloták sorával ékes Mosonmagyaróváron jártával study touron a…
Közélet

Két ceglédi posta is bezár

1 Mins read
A Magyar Posta is durva takarékoskodásba kezd, több száz hivatalt zárnak be, és 300 munkavállalót el is küldenek, Cegléden 2 posta érintett….