Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Rendkívüli testületi ülés

2 Mins read

Rendkívüli ülését tartotta Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete csütörtök délután. A grémium tagjai 7 napirendi pontot tárgyaltak.

Első napirendi pontként kiegészítették a Cegléd Város településrendezési eszközei felülvizsgálatának 200/2021. polgármesteri határozattal májusban elfogadott tervezési programjának kiegészítését. A döntésre azért volt szükség, mert az egyik nagyvállalat jelezte, hogy módosítási igénye merült fel, amely során kezdeményezné a telephelyét érintő ingatlanok övezetbe való besorolásának módosítását.

Idén a Téglagyár utca helyett a Harang utca útalapozási munkálatai valósulnak meg. A Téglagyár utcában az útalap és a felületi zárás a jövő évben fog elkészülni, a közvilágítás rendezése után.

A Czigle frakció indítványt nyújtott be a 60 év feletti lakosság INGYENES antitest szűrővizsgálatára azoknak akik Sinopharm védőoltást kaptak. Csáky András elmondta, hogy a kormány új rendelkezése értelmében a 3 oltást is megkaphatja aki igényt tart rá. Ezért lehet, hogy nincs szükség ezekre a szűrésekre. Kevés 60 év feletti személy rendelkezik ezzel a típusú oltással. A javaslatot megszavazták.

Az elfogadott döntés értelmében a testület felkéri a polgármestert, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét és szükségességét, hogy a Sinopharm  vakcinával oltott 60 év feletti Ceglédi lakhellyel rendelkezők számára antitest szűrést végezzenek el ingyenesen igény szerint.

Döntöttek még Önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítéséről is.

Pályázatot nyújt be az önkormányzat az Agrár Minisztérium „zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatása” című, ZP-1-2021 kódszámú pályázati felhívásra. Az előkészítő munka eredményeképpen a tervezett fejlesztés célja az Unghváry László utca (mint egy 127 m) Folyondár utca (mint egy 185 m), és a Homok utca (mint egy 168 m) egyes részeinek útfelületének stabilizálása, felújítása a könnyebb járhatóság érdekében, továbbá 3 db. közkifolyó létesítése az érintett utcákban, mely fejlesztések hozzájárulnak a zártkerti rész komfortosabbá és élhetőbbé tételéhez. A projekt költségigénye közel 20 millió forint, a támogatási intenzitás 100%.

Magyar Károly kérdése szerint miért ide került ez a terület. A válasz szerint a Gőz dűlőre nem lenne elég a pályázati összeg. Földi Áron jelezte, hogy a Pesti utat a Budai úttal összekötő útra kellene inkább ezt az összeget fordítani.