Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Az Ország Tortája 2021: Íme a győztes desszertek!

2 Mins read

Kihirdették az augusztus 20-i nemzeti ünnep és Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntése alkalmából idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő “Magyarország Tortája” verseny győzteseit.

Az ország tortája címet elnyerte:

Napraforgó (készítő: Fodor Sándor, Habcsók Cukrászda, Budapest)

Bár a készítőt, Fodor Sándort a Napraforgó ötletének szárba szökkenésekor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Jól esik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával üdítő torta, míg a hűvösebb napokon – amikor melegebb ízekre vágyunk -, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet.

Csokoládés, ropogós talpon, búzalisztmentes, pirítottnapraforgó-őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz „szeretik egymást”, körbeérnek az ízek, melyeket a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel.

Az ország cukormentes tortája címet elnyerte:

Beszterce rózsája (készítő: Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. A verseny nyertese az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli Beszterce rózsája torta lett, amiben a sárgabarack viszi a főszerepet.

A kiváló gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Friss íze remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval, mely szeletenként 12,4 g szénhidrátot és 206,3 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánlott, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.

Az “Egy a Természettel” címet elnyerte:

Nimród (készítő: Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén az Ipartestület a Magyarország Tortája verseny alkategóriájaként meghirdette az „Egy a Természettel” versenyt is, amin Füredi Krisztián Nimród névre keresztelt tortája győzedelmeskedett.

Az alkategóriába olyan új, kreatív sütemények nevezését várta az Ipartestület, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek. A nyertes torta harmonikusan ötvözi a vegyes bogyós erdei gyümölcsök, a feketeribizli és a gesztenye ízét. A gesztenyéhez remekül passzolnak a likőrök, így a cukrászmester a vadászok egyik ikonikus italát, a St. Hubertust is belecsempészte a tortába. A kakaós sablé-ra helyezett gyümölcsös és gesztenyés rétegeket lágyan öleli körbe a könnyű vaníliamousse.

Related posts
KözéletKözlekedés

Menetrend változások a Volánbusz járatain

1 Mins read
2022. december 11-étől (vasárnaptól) az alábbi kisebb menetrendi módosítások lépnek életbe a Volánbusz járatain: 530, 539 Cegléd, Autóbusz-állomás – Posta – Cegléd,…
Közélet

Összegyűlt a pénz a korcsolyapályára

1 Mins read
Kozákné Szendrei Gina még októberben indított egy kezdeményezést, melyben a ceglédi jégpályára várták helyi vállalkozók támogatását és segítségét abban, hogy mégis lehessen…
Közélet

A ceglédieket is várja a termálfürdő és a hidak városa

6 Mins read
Egy kellemes, napfényes novemberi napon a hajdani Moson vármegye székhelyének belvárosában, a XIX. századi paloták sorával ékes Mosonmagyaróváron jártával study touron a…