Új!Elindult honlapunk!

Sport

Keszthelyi Luca megszerezte idei 3. Magyar Bajnok címét

1 Mins read

A hétvégén a budapesti BOK csarnokban rendezték meg a fedettpályás atlétikai magyar bajnokság összetett versenyét. Összevonták a felnőtt és az U20-as korosztály mezőnyét, így Luca a felnőttekkel is együtt versenyzett az OB érmekért.

A fedettpályán csak ötpróbájuk van a versenyzőknek. Az első versenyszám a 60m gátfutás volt, ahol Luca gyönyörű versenyzéssel és 9,33mp-es egyéni csúccsal a korosztályában az 1. helyen végzett, de utána is kitett magáért. Magasugrásban 179 cm-t, távolugrásban 551 cm-t, súlylökésben 8,84m-t teljesített, míg az utolsó versenyszámban a 800 m-en 2perc  44mp-es idővel  az U20-as mezőnyben magyar bajnoki aranyérmet szerzett. Mivel együtt versenyeztek a felnőttekkel , így ott is számított a teljesítménye Lucának. A felnőttek mezőnyében Luca így megszerezte első felnőtt magyar bajnoki bronzérmét.

A hétvégén versenyzett még felnőtt felkészülési versenyen a BOK csarnokban a még csak 15 éves Ecseri Angéla, aki először 200m-en verte meg a teljes mezőnyt 25,58 mp-es idővel, majd másnap 400 m-en 57,68 mp-es idővel a 8. helyen végzett, új egyéni csúcsokat futva. Tóth Gergő is megmérettette magát az első felnőtt magasugró versenyén az MTK-nál. A felnőtt magyar bajnokokkal felsorakozott mezőnyben Gergő a 16 évével még kicsit elveszett , de már mutatta tehetségét és 190 cm-es ugrással a középmezőnyben végzett. Keszthelyi Luca megkapta meghívó-belépőjét a felnőtt atlétikai válogatottba, míg Angéla és Gergő a magyar ifjúsági  válogatottba.

Keszthelyi Ferenc