Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Megszűnik a teljes látogatási tilalom a ceglédi kórházban

1 Mins read

A járványügyi helyzet javulásával megszűnt március 4-től a teljeskörű látogatási tilalom a ceglédi Toldy Ferenc kórházban.

Látogatás csak látogatási időben lehetséges. ️Hétköznap: 16:00-18:00 valamint Hétvégén és ünnepnapokon: 10:00-12:00 és 14:00-16:00 között.

A következő szabályok a betegek védelme érdekében továbbra is érvényesek:

  • látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy a látogatást megelőző 48 órán belül végzett, negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, amelyeket a belépéskor köteles bemutatni a portaszolgálaton (ez az 5 év alatti gyermekekre nem vonatkozik).
  • A védettségi igazolványok használatnak kivezetése az egészségügyet nem érinti.
  • Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató, maximum egy órára, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett.
  • A koronavírus fertőzött betegeket ellátó osztályokon a látogatás különösen méltányolható esetekben – az eddigiek szerint látogatási engedély birtokában – lehetséges.
  • Az apás, illetve hozzátartozó jelenlétében történő szülés esetén a korábbi szabályozás van érvényben.
  • A látogató az osztályon kézfertőtlenítést követően látogathatja meg a hozzátartozóját.
  • Az Intézmény telephelyein az orr-szájmaszk szabályszerű használata – szájat és orrot egyaránt takaró – mellett kötelező a legalább 1,5 méteres távolságtartás a betegek között.

Köszönjük megértésüket és segítő közreműködésüket!

Hasonló hírek
Közélet

Magyar Ízek Utcája

5 Mins read
Magyarország születésnapjára szervezett augusztus 20-ai fővárosi rendezvények hagyományosan egyik leglátogatottabb programja az idén háromnapos (péntek, szombat-vasárnap) Magyar Ízek utcája a Várkert Bazárban,…
Közélet

Ceglédtől Üllőig követték az illegális migránsokkal teli kisbuszt

1 Mins read
Migránsokat szállító furgont üldöztek a rendőrök a 4-es főúton Cegléd és Üllő között vasárnap kora délután. A 49 éves sofőr – vagyis…
Közélet

Megvan a 2022/23-as tanév rendje

1 Mins read
A 2022/2023. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2022. szeptember 1. és utolsó tanítási napja 2023. június 15. – derül ki…