Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Mondja meg Ön, hogy hova álljon a traffipax!

2 Mins read

A rendőrség várja a lakosság javaslatait, hogy a következő sebességellenőrzési akciónapon mely helyszínekre álljanak ki a rendőrök.

2022. március 24-től egy napig tart majd a következő összehangolt országos sebességellenőrzési akció. Az időzítés egybevág az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL által meghirdetett „Speedmarathon” sebességellenőrzési akcióval. Így a magyar rendőrség csatlakozik a 24 órás összeurópai sebességellenőrzéshez.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka szabályosan közlekedik. De mindig van olyan, aki vagy nem hallott a sebességmérési akcióról, és kevésbé figyelmesen vezetve belecsúszik egy kisebb fokú gyorshajtásba, vagy megszokta, hogy amúgy is felülírja a saját vélt érdekei szerint a sebességhatárokat.

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a helyi közösség tagjait kérték fel először, hogy szavazzanak azokra a helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének, ahol különösen zavarónak, veszélyesnek ítélik meg a gyorshajtást. A német ötlet bevált, annyira, hogy hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2022. március 24-én 6 órától 2022. március 25-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok 2022. március 8-án 14 órától március 14-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják:

speedmarathon@pest.police.hu

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok 2022. március 21-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nyilvánosságot tájékoztatja.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik eleme annak a stratégiának, amelynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

Related posts
Kék-hírek

Pályaorientációs nap a rendőrségen

1 Mins read
A rendőr, határvadász és iskolaőr hivatásokat népszerűsítették a péntek délelőtt megtartott pályaorientációs napon a Ceglédi Rendőrkapitányságon. Végzős középiskolás tanulókat és a lakosságot…
Kék-hírek

Öt embert fogtak el Jászkarajenőn pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt

3 Mins read
Még nem is hajnalodott, amikor a Ceglédi Rendőrkapitányság épületében 2022. november 16-án összegyűltek az akcióban közreműködő egységek: helyiek, megyeiek, TEK-esek, egyen-, és…
Kék-hírek

Meghalt egy férfi Cegléden a Huszárlaktanyában

2 Mins read
Elfogták a ceglédi járőrök azt az 52 éves férfit, aki a gyanú szerint egy pajszerrel olyan súlyosan bántalmazta ismerősét, hogy a helyszínen…