Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Ceglédi alapítvány is nyert a Tesco pályázatán

1 Mins read

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának tizedik fordulójában többek között elsősegélynyújtó oktatáshoz szükséges informatikai eszközök beszerzését, vízi sportok népszerűsítéséhez szükséges eszközök vásárlását, olvasópontok létrehozását, a kulturális turizmus népszerűsítését, családi faültetést, valamint kisiskolás gyermekek tanulmányi eredményét javító Sátor Suli program megvalósulását is támogatja Pest megyében.

Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

Az „Ön választ, mi segítünk” tizedik fordulójában országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal járul hozzá 176 nyertes projekt megvalósításához. Pest megyében 25 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 17. és február 13. között.

Cegléden a Töredék Világ Autizmussal Élő Emberekért Alapítvány nyert az EGYÜTT AZ „ESŐEMBERKÉKKEL” AZ EGÉSZSÉGÉRT – PROGRAMOK AUTISTA GYEREKEKNEK projekttel.

Alapítvány már 19 éve az autisták jóllétének megteremtésén dolgozik. Munkáik során a fejlesztés mellett kiemelten fontosnak tartják a testi és lelki egészségi állapot javítását. Az autista gyerekeknek, fiataloknak életmódváltásra ösztönző lovas-kutyás-táncos mozgásterápiát és egészséges étkezést népszerűsítő foglalkozásokat tartanak majd.