Új!Elindult honlapunk!

Sport

Lőrincz Viktor már nem indul Párizsban

2 Mins read

A Sportrádió Hazafutás c. műsorában Lőrincz Viktor olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó elárulta, hogy a párizsi olimpián már nem versenyzőként, hanem edzőként lenne jelen. Új szerepköréről is mesélt a kiváló sportoló Szujó Zoltánnak

Az U23-as birkózó Európa-bajnokságon debütált edzőként Lőrincz Viktor olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Európa-bajnok birkózó, akinek remekül sikerült a bemutatkozása. A magyar csapat 10 érmet szerzett a tornán: három arany-, két ezüst- és öt bronzérem volt a magyar küldöttség mérlege.

„A verseny hangulata nekem egy kicsit furcsa érzésem volt, amikor megérkeztünk, mert már nem versenyzőként mentem ki, és nem versenyzőként szerepeltem, hanem a szőnyeg mellett kellett lennem és onnan kellett utasításokat adnom a srácoknak. Azt kell mondjam, hogy nagyon szépen helyt álltak, sőt túl is szárnyalták az elvárásainkat, úgyhogy nagyon jó volt kint lenni velük és átélni ezeket a pillanatokat. Az edzői pálya egy új kezdet számomra, de még nagyon sokat kell tanulnom, de szerencsére nagyon jó szakemberek vesznek körül, akiktől rengeteg tanulhatok. Úgy érzem, hogy megtaláltam a sport utáni életben azt a területet, ami új motivációt tud adni számomra” – fogalmazott Lőrincz Viktor, aki azt is elárulta, a párizsi olimpián már nem birkózóként, hanem edzőként szeretne részt venni.

„Az én életemben a párizsi olimpián való részvétel már nem versenyzőként valósul majd meg, hanem mint edzőként. Ez a döntés eddig még érlelődött bennem, a tokiói olimpia után szerettem volna, hogy szépen rendeződjenek bennem azok az érzések, hogy mit is szeretnék a jövőben. Ahogy lejöttem a szőnyegről a motivációm, hogy sportolóként küzdjek tovább az olimpiai érem megszerzésével megszűnt. Az lett volna a tökéletes, ha Tomi után én is aranyat szerzek, de jött ez az ukrán srác, aki megállított, de ettől függetlenül nincs bennem hiányérzet. Azt érzem, hogy jókor sikerült átadnom a helyemet, jönnek a tehetséges fiatalok, és nagy a konkurenciaharc. Már az Európa-bajnokságon is komoly eredményeket várunk” – mondta Lőrincz Viktor.

forrás: nemzetisport.hu