Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Jászkarajenői boltba tört be egy 19 éves fiatalember

1 Mins read

A ceglédi nyomozók előtt nem először ígérte meg a 19 éves fiatalember, hogy többé nem fog lopni. Most egy jászkarajenői betöréssel számoltatták el, miután a helyszín közelében felismerte egy járőr.

A jászkarajenői boltban 2022. március 19-én késő este járt hívatlan látogató, a tulajdonos a másnapi nyitáskor vette észre a betörést. A hátsó ajtó rácsát leszedték, az ajtót betörték, a bevásárlótérből szeszes italok, a pénztárgépből a váltópénz hiányzott. A helyszínre riasztott rendőri egység egyik tagjának feltűnt egy, a helyszín közelében sétáló férfi. A körzeti megbízott – személyismeretének köszönhetően – könnyen azonosította, előállították, elszámoltatták.

Kihallgatásán beismerő vallomást tett. Állítása szerint egy névnapi bulin szórakozott, ivott is, nem keveset, majd pénzre, illetve legalább még „piára” volt szüksége. Kinézte magának a boltot, rugdosni kezdte a hátsó ajtót, de csak egy téglával tudta úgy betörni, hogy a lyukon bemászhatott. A kasszából kimarkolta a váltópénzt, felnyalábolt néhány üveg italt, majd a résen kimászva hazafelé indult a több tízezer forintot érő zsákmányával.

Kevés munkájával indokolta pénztelenségét, amit ezzel a módszerrel akart megszüntetni. A kihallgató helyiséget korábban már többször megjárt fiatalember újra ígéretet tett, hogy többé nem csinál ilyet.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, egyben kezdeményezik bíróság elé állítását.