Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Ügyvédnek adta ki magát egy nő

1 Mins read

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki ügyvédnek adta ki magát, és különböző ügyekben vállalt megbízásokat.

A vádirat szerint a nő ugyan jogi asszisztensi végzettséggel rendelkezett, és jogi egyetemre is járt, azonban azt nem végezte el. A végzettség hiányában ügyvédi tevékenységet sem végezhetett volna. Ennek ellenére lakóhelyén – a ceglédi járás egyik településén – az a téves képzet alakult ki, hogy ügyvédként eljárhat. A nő ezt a tévedést nem igyekezett eloszlatni, hanem több esetben is pénzért ügyvédi tevékenységi körbe sorolható megbízásokat vállalt el 2019 és 2020 években.

Elsőként egy nővel állapodott meg abban, hogy nevében házassági bontópert indít a Ceglédi Járásbíróságon. Az elkövető keresetlevelet, valamint a férj ellen irányuló írásbeli ellenkérelmet is elkészített, amit később benyújtott. Ezzel egyidejűleg még 70.000 forintot is elkért a nőtől illetékbélyegre, amit később nem fizetett be.

A nő fenti esetet követően még két ügyben vállalt megbízást pénzért. Egyik egy gondnokság alá helyezéssel kapcsolatos bírósági ügy, a másik egy hivatalos ügyekben történő eljárásra kapott meghatalmazás volt. Mindkét ügyben a meghatalmazáson vezetékneve előtt „doktor” titulust használt, ezzel is megtévesztve az ügyfeleket.

A Ceglédi Járási Ügyészség zugírászat bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen.