Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

A ceglédi rendőrök elkapták a két támadót

1 Mins read

A ceglédi vasútállomáson támadt áldozatára egy 24 éves fiatal, 35 éves társával. A helyi zsaruk elfogták őket.

Egy, a ceglédi vasútállomáson várakozó férfihez lépett oda két ember 2022. április 24-én délután.”Add ide az órádat, mert baj lesz!” hangzott az utasítás, amikor a következő pillanatban a sértett már kapta is a gyomrost. Karjáról az órát egyikük leszaggatta, nadrágzsebéből aprópénzét elvette, majd társával együtt elmenekültek. A sértett könnyű sérülést szenvedett, egy közeli telefonfülkéhez szaladt, onnan hívott segítséget.

A ceglédi rendőrök néhány órán belül azonosították a két támadót, ellenük elfogatóparancsot adtak ki, az elfogást pedig a rendőrség honlapján közétett felhívással is próbálták gyorsítani. A 24 éves V. Tibor Nyírlugoson próbált bújkálni a rendőrök elől, sikertelenül, április 26-án kattant a kezén a bilincs. Társát a 35 éves J. Vilmost a monori vasútállomáson fogták el a rendőrök, miután egy jegyvizsgáló bejelentést tett, hogy felismerte a rendőrségi felhívásban keresett rablót.

V. Tibor az erőszakos cselekmény elkövetését tagadta, a gyanúsítása ellen panasszal is élt. Azt mondta, ha hasonló dolog történne a szeme előtt, azt megakadályozná, a terhére rótt bűncselekményre vonatkozóan állította „nem voltam jelenlévő”, végig tagadott. J. Vilmos úgy nyilatkozott, a bűncselekmény elkövetésekor ő csak állt társa mellett, nem állt szándékában senkit bántani, megfélemlíteni.

J. Vilmos ellen szabadlábon hagyása mellett, az azóta letartóztatott V. Tibor ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.