Új!Elindult honlapunk!

Sport

Fontos rangadót nyert a Cegléd

5 Mins read

A K&H Férfi Kézilabda Liga, avagy az NB I 2022/23-as idényének ötödik fordulójában rendkívül fontos mérkőzést játszott a Ceglédi KKSE. A Budai Farkasok elleni idegenben megvívott derbin szinte kötelező volt pontokat szerezni, hiszen  – hozzánk hasonlóan – egy ez idáig pont nélküli csapathoz látogattunk. Az újoncok csatája továbbá arról is döntött, ki lesz képes saját árnyékán átlépni és elindulni azon az úton, ami a szezon végén NB I-es tagságot érhet. Minden szinten nagy volt tehát a tét, nézzük ki ugrotta át az akadályt:

1. félidő összefoglaló:

A mérkőzés fontosságát jól jelzi, hogy szép számú közönség jött össze és külön öröm, hogy a vendég szektorban is most volt a legtöbb ceglédi szurkoló, végig biztatva a csapatot. Sajnálatos boka sérülés miatt nálunk Spekhárdt Gergő hiányzott, a többi maródi vállalta a játékot. Az első 5 perc úgy kezdődött mint ahogy idén még egyszer sem: két Bartha Bence átlövésből két gól született, Tamási Zsolt védésekkel mutatkozott be 2-0-ra vezettünk is. Többször támadtunk a három gólos vezetésért, de itt már hibázhattunk, amit egyből kihasznált a hazai csapat és a 10-ik percben a japán légiósuk Enomoto Yuga újabb villanása után már 3-2-re a Farkasok vezettek. Kulcskérdés volt a japán bal kezes irányító, jobb lövő semlegesítése, hiszen nagyban rajta állt a Farkasok támadójátékának a minősége.

A következő 10 perces etapban sem potyogtak a gólok, az látszott, mind két csapat ideges és egyben jól is felkészült egymásból. Mi folyamatosan kapaszkodtunk, mezőny gólokban nem brillíroztunk, de beállóink sorra harcoltál ki a heteseket, amiket Pászor Ákos biztos kézzel értékesített. (7-7) Az első félidő utolsó percei kaotikus játékokat hoztak, amiből végül mi jöttünk ki jól, hiszen 10-9-es ceglédi hátrányba a Budai Farkasok támadhatott az utolsó fél percben, végül még sem örülhettek. Öt másodperccel a vége előtt egy átlövést Tamási Zsolt hárított bravúrral, majd egy szenzációs, tűpontos egészpályás átadással indította Szepesi Istvánt, aki a dudaszó pillanatában egyenlített, így jó szájízzel mehettünk a félidei nagyszünetre. (10-10)

2. félidő összefoglaló:

Ránk ijesztett a csapat a második félidő első 10 percében, hiszen több technikai hibánk és kihagyott ziccerünk volt ebben a szakaszban mint ami beleférhet egy ilyen téttel bíró rangadón. Ezt meg is büntette a Farkasok, így négy könnyű góljukra, csak Markovics Patrik tudott válaszolni, először vezetett három góllal a hazai alakulat. (14-11)  A vérzést három rutinos játékosunk góljai állították el, Juhász, Pásztor és Szepesi talált be pár percen belül, jól kihasználva a két perces ember előnyünket, ezzel máris újra egy gólra zárkóztunk fel. (15-14) Az utolsó 10 percnek így is két gólos hátránnyal mentünk neki,(18-16) de annyi elszalasztott lehetőség és rossz végjáték után a ceglédi fiúk most összeszorították a fogukat és a közönség erejével együtt elkezdtünk a győzelemért harcolni! Az 53-ik perc elején Szepesi már passzív játéknál tudott szélről betalálni, ami elindított egy nagy sorozatot! Időt kért ugyan a hazai csapat, de az ihletett formában játszó Pásztor Ákos, – aki az egész derbin 8 gólt szerezve lett  legeredményesebb játékos – előbb egyenlített, majd az 55-ik percben hosszú idő után jött egy újabb Bartha Bence gól, ami immár a vezetést jelentette a Ceglédnek! (18-19)

Micsoda fordulat, micsoda meccs, de még nem volt vége a drámának! Yuga egyenlített passzívnál a Farkasoknál, majd bő egy perccel a vége előtt Teleki harcolt ki egy hetest, amit a hidegvérű Szepesi “Szepi” István magabiztosan értékesített! (19-20) Hazai időkérés, szépen felrajzolt játék, bal szélről gólt kapunk fél perc van vissza egál az állás! (20-20) Kísértetiesen hasonló végjáték mint a tavalyi szezon év végén az NB I/-ben még, de most a vége szerencsére másképp alakult. Nagy Károly vezetőedző is időt kért és jöhettünk az utolsó játékkal 20-20-nál. Már csak pár másodperc maradt vissza a meccsből, Hajdú “Sztivi” Péter tört befelé, majd tálalt a zsebkendőnyi helyen üresen maradt Pásztor Ákosnak, aki a mérkőzés lezárásaként felugrott és szélről a hosszút tanárian kilőve megnyerte a derbit a Ceglédnek! (20-21) Már nem maradt vissza semmi sem, azonnal vége lett a mérkőzésnek a gól után, egy kupacban a ceglédi játékosok, tapsol a vendég, ceglédi publikum: megvan a 22/23-as NB I-es szezon első győzelme!

Ez a 2 pont reméljük egy olyan lélekemelő győzelem lesz, ami a következő heteket, hónapokat is befolyásolni fogja! Mindig az első siker a legnehezebb ezt most mi is megtapasztalhattuk, most viszont már könnyebb szívvel, felszabadultabban lehet és kell is játszani! Most bebizonyította magának a fiatal ceglédi csapat, hogy igenis tud a végjátékban éles maradni, tud nyerni nyomás alatt is!

Szép volt fiúk, tovább ezen az úton!

BUDAI FARKASOK-RÉV GROUP–HÉP-CEGLÉD 20–21 (10–10)

Budaörs, 450 néző. V: Nagy F., Túróczy.

BUDAI FARKASOK: MERKOVSZKI – Kecskeméti T. 1, ENOMOTO 6, Vuleta 1, Auer 1, Rédai, Nurelden 4. Csere: Tóth N. (kapus), Szövérdffy 1, Holdosi 1, Németh A. 4 (1), Valler 1, Kvastek. Edző: Koi Endre

CEGLÉD: TAMÁSI – PÁSZTOR Á. 8 (4), Kállai 1, Juhász K. 1, Mazák 1, Bartha 3, Szepesi I. 4 (1). Csere: Kránitz (kapus), Kende 1, Tóth M., Hajdú, Teleki 1, Markovics 1, Szűcs Balázs. Edző: Nagy Károly

MESTERMÉRLEG

Koi Endre: – A végjátékban olyan buta hibákat követtünk el, amilyenek nem férnek bele egy ilyen rangadóba. Nekünk még tanulnunk kell, hogy az NB I-ben minden apró hiba számít, főleg a végjátékban. Ez a második olyan mérkőzésünk, amelyen az utolsó pillanatban úszik el pont. Ez a tanulópénz, amit nekünk meg kell fizetnünk, hogy valóban NB I-es csapat lehessünk.

Nagy Károly: – Két elfogódott csapat játszott, az egyiknek két hete volt egy nagy kudarca, nekünk egy hete, de összeszedtük magunkat. Az is látszik viszont, hogy még nem vagyunk összeszokva, nem játszunk dinamikusan. Nagy taktikai csatát vívtunk, amelyből a végén mi jöttünk ki győztesen.