Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Balesetet okozott a ceglédi férfi, majd megállás nélkül továbbhajtott

2 Mins read

A Kecskeméti Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt vádat emelt egy ceglédi férfival szemben. Az elkövető tavaly a két ünnep között Kecskeméten autóval közlekedve előzés során felhajtott a belső forgalmi sáv szélén kialakított járdaszigetre, majd az úttestre visszatérve nekiütközött a mellette szabályosan haladó jármű bal orrának. Annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, a vádlott megállás nélkül továbbhajtott.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett ceglédi férfi 2021. december 27-én, délután, Kecskeméten, a párhuzamos közlekedésre alkalmas Izsáki úton a városközpont irányába haladt gépkocsival, majd a vele azonos irányba közlekedő személygépkocsi előzésébe kezdett. Mivel ennek során járművét nem az út vonalvezetésének megfelelően kormányozta, előbb nekiütközött, majd felhajtott a forgalmi sávokat elválasztó járdaszigetre. Az úttestre visszatérve ezután járműve elejével nekiütközött a mellette szabályosan elhaladó személyautó bal oldalának. A balesetben nem sérült meg senki.

A vétkes sofőr annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, nem állt meg és a helyszínről anélkül távozott, hogy meggyőződött volna arról, hogy az összetört jármű vezetője megsérült-e, segítségnyújtásra szorul-e. A baleset azért következett be, mert a vádlott az előzésre, az útviszonyoknak megfelelő közlekedésre és baleset esetén a megállási, segítségnyújtási kötelezettségre vonatkozó KRESZ szabályokat megszegte.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit cserbenhagyás vétségével vádolja és ezért vele szemben elzárás kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza. A jelenleg más ügyben jogerős fegyházbüntetését töltő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

A fotók a bűncselekmény helyszínén készültek.

(Ügyészség sajtóközlemény)