Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Több mint 340 millió Ft támogatást kap Cegléd

1 Mins read

A Miniszterelnökség hétfő esti közleménye szerint a kormány közel 44 milliárd forint értékben támogatja a 10 ezer lakos feletti városokat és fővárosi kerületeket.

A háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak a sokszorosára emelkedtek. A kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson, ezért a kormány – a korábbi 10 ezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után – most a 10 ezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaáremelkedés miatti támogatásáról döntött közel 44 milliárd forint értékben – derült ki a Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződéseik, alapvető intézményeik fűtési, világítási rendszere jelentősen eltérő. A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kérünk, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről – fogalmaztak a közleményben.

Balla György miniszteri biztos és Láng Zsolt kormánybiztos tárgyalt a városi, illetve fővárosi helyhatóságokkal a megnövekedett rezsiköltségeikhez nyújtandó állami hozzájárulásról. A biztosok mindenkivel egyeztettek, aki elfogadta meghívásukat az egyeztetésre.

Javaslatuk alapján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 138 városi és 17 kerületi önkormányzat részére közel 44 milliárd forint támogatásról döntött, a települések listája itt érhető el.

Cegléd 346 593 590 Ft támogatást kap amit a legfontosabb közszolgáltatások működésére használhatnak fel.

A szomszéd települések Abony 140 567 502 forint, Nagykőrös 158 687 651 forint támogatást kap.