Új!Elindult honlapunk!

Közélet

A ceglédi MSZP készen áll a választásokra

3 Mins read

Fehér István sajtótájékoztatón reagált a múlt heti testületi ülés több döntésére. Az MSZP helyi elnöke beszélt az ellenzék által delegált bizottsági tag visszahívásáról, a Hit Gyülekezete ugyeri óvoda átvételére vonatkozó kérelméről valamint a Ceglédi Hírmondó kiadására kiírt pályázatról is.

A sajtótájékoztató kezdetén elmondta miért vonultak ki az ellenzéki képviselők az ülésről akkor, amikor éppen esküt tett a Gazdasági Bizottság új tagja. A testület többségi frakciója korábban visszahívta a bizottságból az ellenzék által delegált Varga Istvánt és helyére saját emberüket javasolta és választotta, ezzel pedig a Fidesz felrúgta a bizottsági helyekre vonatkozó 2019-es megállapodást – fogalmazott Fehér István. „Mi úgy érzékeljük, hogy Varga Istvánt azért hívták vissza, mert kritikával illette a kormányt, a Fidesz országos politikáját és a Fidesz politikusainak a tevékenységét. Mi úgy ítéljük meg, hogy az önkormányzatra nézve sértő kifejezéseket nem használt, tehát tulajdonképpen azt mondom, hogy elvették az ellenzéknek a helyét és a saját emberüket tették a helyére.”

Fehér István beszélt arról a döntésről is, mely szerint a többségi frakció szavazatával hozzájárult a testület ahhoz, hogy a Hit Gyülekezete fenntartásába vehesse az ugyeri óvodát. Elmondta, úgy véli, itt is politikai döntés született. „Azért hívom politikai döntésnek, mert nagyon jól tudjuk, hogy korábban a Hit Gyülekezete támogatásáról biztosította a Fideszt az országgyűlési választások során. Mondhatjuk úgy is, hogy meg kell hálálni a segítségüket vagy pedig a jövőre nézve is gondoltak arra, hogy a jövőben jó lesz ha jó barátságot kötnek és elkötelezik oda-vissza a Hit Gyülekezetével magukat és a támogatásukat jövőre is élvezni fogják.”

Meggyőződése, hogy nem a lakosság kérésére történt ez a döntés és az a véleménye, hogy ha valaki szeretne óvodát, építsen magának, ne a városét vegye el.

Végezetül beszélt a Ceglédi Hírmondó kiadói feladataira kiírt pályázatról is. Még novemberben a többségi frakció kezdeményezésére és szavazatával döntöttek arról, írjon ki pályázatot a testület – mondta Fehér István. „Sajnos az első megítélésünk az volt, hogy talán a Fidesz házi lapot szeretne magának kialakítani. Bár ilyen jelzés a pályázat kiírásában nem történt, viszont indoklás sem történt arra vonatkozóan, hogy ezt a lapot talán a kedvezőbb anyagi igények szerint, vagy pedig esetleg talán még létszám csökkentésre használnánk fel.”

Bízik abban, hogy mégis maradhat a városnak egy semleges lapja, hiszen a Hírmondó minden háztartásba eljut és az önkormányzat minden fontosabb híre, közleménye olvasható benne.

A sajtótájékoztatót egyébként újra a Szent Imre herceg úti irodában tartotta Fehér István, aki elmondta azt is: újra ez lesz a bázisuk. Készülnek a következő önkormányzati- és Európa Parlamenti választásokra is. Szeretnének meghatározó szerepet játszani a későbbiekben abban, hogy Cegléd városának egy demokratikusan megválasztott és jól működő Képviselő-testülete legyen – fogalmazott a képviselő.

Fotó: Szokolai Attila
Szöveg: cegled.hu