Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Lakossági félóra – fő téma az Ugyer volt

2 Mins read

Horváth Gábor volt képviselő szólalt fel az Aranymeggyes szél kapcsán. Azok az utcák is útalapot kaptak akik már vártak erre, ez tetszik neki. Az Ugyer tekintetében komoly problémák merültek fel a közbiztonsággal kapcsolatban és intézkedést kér. Dr Csáky András válaszában kitért, hogy új rendőrkapitány lett Cegléden, reméli javul a közbiztonság.

A következő érdeklődő az Örkényi úttal kapcsolatban érdeklődött, hogy mikor kezdődik az út felújítása. A polgármester válaszában kitért arra, hogy várják a jó időt a kivitelezéssel kapcsolatban. Június 30-ig kell befejezni a munkát.

A következőkben Tamás Sándorné reméli, hogy több rendőri jelenlétre lehet számítani az Ugyerban, és szeretné a körzeti megbízotti irodát a XX. dűlőben. Tarr Felicián elmondta, hogy két helyszínen tart fogadó órát ahol elérhető és várja a kérdéseket.

Csuri Károly felszólalt az 5G lefedettséggel kapcsolatban, hogy 2021-ben tett fel rá kérdést a polgármesternél, de nem kapott rá választ eddig. A közbiztonsággal kapcsolatban elmondta, hogy egyre rosszabb helyzetben van Ugyerban a közbiztonság. Szerinte a körzeti megbízottakat nem hagyják megfelelően dolgozni a törvények. Dr. Csáky András elmondta, eddig javult a közbiztonság.

Bartha Barna elmondta neki az a tapasztalata az Ugyerral, hogy ott zaklatják az embereket. Drogtanyának nevezte az Ugyert. Mint Magyar Önvédelmi Mozgalom már többször megfordultak az ugyerban segíteni az embereknek. A polgármester elmondta, eddig ilyen bejelentés hozzá nem érkezett. Szerinte nagyon elharapódzott a droggal kapcsolatos bűncselekmények.

Horváth Gábor újra szót kért, és a megélhetési bűnözésről beszélt. Szerinte visszafejlődik az Ugyer és a Roma önkormányzati képviselők munkáját bírálta.

Dr. Ferenczi Norbert mondta, hogy politikai szereplők saját érdeküknek szeretnék használni a lakossági félórát és ennek a szabályait rögzíteni kell.

Baranyi János az Ugyeból említette, hogy nem ígéretek kellenek, hanem tetteket szeretnének. A polgármester elmondta a rendőrség tud intézkedni, más nem. Eddig neki nem érkezett ilyen bejelentés hozzá.