Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Fokozódó rendőri jelenlét az Ugyerben

1 Mins read

Betörések keserítik meg az Ugyerben élők mindennapjait. A közbiztonság javítása érdekében év elejétől még fokozottabb a rendőri jelenlét a városrészben, csütörtökön közös ellenőrzést tartott a rendőrség, mezőőrség, és a polgárőrség.

A rendőrségen gyülekeztek a a rendőrség, mezőőrség, és a polgárőrség munkatársai, az Ugyeri ellenőrzések előtt.

Január és február hónapban nem történt több bűncselekmény, Ugyeri városrészben mint a tavalyi évben, mondta a rendőrség munkatársa. 326 lakóingatlan található ott. Eddigi bejelentések, javarészt vagyon elleni bűncselekmények voltak. Szerszámgépeket, több alkalommal élőállatot és élelmiszerek eltulajdonításáról érkezett eddig több bejelentés. Január közepétől fokozottabb rendőri jelenlét tapasztalható az Ugyerban.

Csütörtökön az Ugyer területén közlekedőket ellenőrizték. A rendőrök a mezőőrséggel, és a polgárőrséggel közösen látnak el szolgálatot, hogy akkor is biztosítva legyen a környék, amikor a rendőrség nem tud kint lenni. A hónapok óta tartó nyomozások során már több elkövetőt sikerült beazonosítani. Közülük többet elfogtak és le is tartóztattak és további nyomozások is folynak.

Sajnos a fokozottabb rendőri jelenét nem minden esetben riasztja vissza az elkövetőket. Van olyan ház ahová fényes nappal is képesek betörni – mondta az egyik betörés áldozata. A rendőrség munkájának köszönhetően elkapták a tettest tette hozzá.

Volt olyan betörés, ahol a házat őrző kutyát is megverték.

A környéken élők továbbra is számíthatnak majd rendszeres ellenőrzésekre a rendőrség részéről.

Fotó: Szokolai Attila