Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Lakossági félóra márciusban is – újra az Ugyer volt a téma.

2 Mins read

Tamás Sándorné volt az első érdeklődő az Uyerból. A kamerák kihelyezésének ügyéről érdeklődik. Csáky András polgármester válaszában elmondta mai testületi ülésen lesz döntés róla, hogy kihelyeznek két kamerát. A források rendelkezésre állásakor tudnak még tovább bővülni a kamerák. Tamás Sándorné elmondta még, állandó rendőri jelenlétnek jobban örülne, iskolás gyerekek vannak iskola időben a dűlőkben. Ez ellen tenni kell valamit. A válaszban elhangzott az iskola üzemeltetőjét kellene megkérdezni.

Horváth Gábor volt képviselő egy kátyút jelzett az Örkényi úton. Panaszolta még, hogy reggel kevés a buszjárat, két járat kellene. Csáky András elmondta, most kezdődik az Örkényi út felújítása. A volánbusznak jelezve lett a probléma, de kapacitás hiányában nem tudnak több járatot indítani. A buszfordulón a felújításán jelen pillanatban is megy az egyeztetés.

Horvát Gábor hozzátette még, hogy a városrendezési stratégiában szerepel a Csíkos szél rendbetétele, mert az levenne forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky útról. A Hit Gyülekezete témában érkezett még hozzászólása, hogy 2020-ban jelezte, hogy a fenntartó maradjon az Ugyeri iskolának a város. Most tiltakozik az ingatlan ingyenes tulajdonba adása ellen.

Csáky András elmondta több száz millió forintos beruházás a Csíkos szél aszfaltozása. Pályázatra várnak hozzá. Idén erre már nincs lehetőség.

Dr. Ferenczi Norbert elmondta ő is jelen volt a közbiztonsági fórumon és szeretné ha legközelebb az iskola is ott lenne mert nem kaptak az előzőre meghívót. Kérte, hogy az iskolával is nyissanak párbeszédet a lakosok.

A következő hozzászóló jelezte, hogy a lánya sportrendezvényeken képviseli a várost. Az Ugyerban laknak és nem tudja kiengedni az udvarra a lányát a szomszédjai viselkedése miatt.

Horváth Gábor újra elmondta, hogy iskoláskorú gyerekek kóborolnak a dűlőkben az Ugyerban. Szerinte a rendőrségnek nincs megfelelő jogszabály a kezükben a hatékony intézkedésre.