Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Másfél évet kapott a ceglédi férfi, akinek a négyéves lányát megerőszakolták

2 Mins read

Jogerősen az apa másfél év börtönbüntetést, míg az anya 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott kiskorú veszélyeztetése miatt egy 2018-as ügy miatt.

A négyéves kislányt még  2018 októberében vitték kórházba a szülei, ahol kiderült, eltört a combcsontja és vérzett a nemi szerve. Egy nőgyógyász is megvizsgálta, aki megállapította, hogy a kislányt megerőszakolták. Ezután vették őrizetbe a lány apját, a gyereket pedig nevelőszülőknél helyezték el. Korábban a kislány édesapját vádolták a bűncselekménnyel, és 15 év fegyházat kért rá az ügyészség az előkészítő ülésen történő beismerés esetére szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt.

Az apa végig tagadta a bűnösségét, azt mondta, egy többmázsás betontömb esett a kislányra, az okozta a sérüléseit.

24.hu megkeresésére a Fővárosi Ítélőtábla sajtóosztálya közölte -az elsőfokú tárgyaláson a bíró arra jutott, hogy szexuálisan bántalmazták a kislányt. Az apát az elsőfokú bíróság felmentette a szexuális erőszak vádja alól, mivel a helyszínen több férfi is tartózkodott, így nem lehetett megállapítani, hogy melyik férfi követte el a bántalmazást.

Mivel azonban a családfő nem vitte időben kórházba a kislányát, és az ő feladata lett volna a műhelyben az, hogy helyére tegye a mérleget, ezért nem úszta meg büntetés nélkül és 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítélték novemberben kiskorú veszélyeztetése, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.

A fellebbviteli főügyészség a 3 év 6 hónapos középmértékhez közelítő büntetés kiszabására tett indítványt ezt követően az ügyben, de a táblabíróság alaptalannak találta a fellebbezést, és kisebb módosításokkal helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az anya 1 év 4 hónap felfüggesztettet kapott kiskorú veszélyeztetéséért.