Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Ceglédi cégnek a busza érintett a Szlovákiai balesetetben

1 Mins read

Főként miskolciak és budapestiek utaztak a Szlovákiában balesetet szenvedett buszon. Az RTL Híradó úgy tudja, Csehországba tartottak egy ötnapos kirándulásra, a sérültek közül több mint tízen egy miskolci, martinkertvárosi nyugdíjasklub tagjai. A buszt egy ceglédi cég üzemelteti. Úgy tudják, ugyanennek a cégnek a busza tarolt le szinte mindent, és tört össze öt autót pénteken a budapesti Széll Kálmán téren – ott a buszsofőr lett rosszul.

A miskolci, martinkertvárosi nyugdíjasklubba járó idősek közül 10-12-en ültek a balesetet szenvedett buszon, mind megsérültek. Csehországba indultak egy ötnapos kirándulásra. A környék önkormányzati képviselője szerint a nyugdíjasklubban gyakran szerveznek közös programokat, utazásokat.

„Nagyon jó közösség Martinkertvárosban ez a nyugdíjasklub. Ők szeretnek együtt utazni, szeretnek együtt tölteni időt, és ez is ilyen program lett volna, ahol ők együtt vannak” – mondta a Híradónak Cseléné Figula Edina.

A balesetben megsérült miskolciaknak és családjaiknak az önkormányzat segít a szállításban, információgyűjtésben, és bármi másban, amit a családok kérnek – részletezte Veres Pál polgármester.

A külügyminisztérium államtitkára arról beszélt, hogy önszerveződő utazáson vettek részt a balesetet szenvedő nyugdíjasok. „Nem egy cég szervezte ezt az utat, nem a buszt szolgáltató cég, hanem a közösségek, vagy a közösség egy-két aktív tagja” – magyarázta Menczer Tamás.

A kirándulókat egy ceglédi székhelyű busztársaság szállította. Honlapjuk alapján 10 éve foglalkoznak személyszállítással. Stábunk a honlapon található címen egy lakatlan épületet talált Cegléden. Budapesten viszont megtaláltuk a telephelyüket, délután egy busz állt ott.

A cég ügyvezetőjét telefonon érték el. Azt mondta, jelenleg Szlovákiában van, és a nyomozás lezártáig nem nyilatkozik.