Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Ugyanonnan többször is nagy értékű eszközöket tulajdonított el társával

2 Mins read

2023. május 16-án a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a férfit, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt nyomoz.

2023. május 5-8. között a gyanúsított és társa megjelentek egy kft. székhelyénél. Ott átmásztak a kerítésen, majd eltulajdonítottak két lángvágót, egy magasnyomású mosót, egy vágópuskát, négy hosszabbítókábelt, két villáskulcs és imbuszkulcs készletet, valamint mérőeszközöket. Ezt követően 2023. május 14-én a két férfi visszatért a kft. székhelyére, ahol ismét a kerítésen átmászva jutottak be a cég területére. Ezt követően kifeszítették az üzemcsarnok ablakát, majd az épületből magukkal hoztak egy anyagmozgató kézikocsit, valamint a szekrényeket felfeszítve négy hosszabbítókábelt, illetve különböző kéziszerszámokat. A cselekménnyel a terhelt és társa összesen 510.000 forint kárt okoztak a kft-nek.

2023. május 14-én a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Figyelemmel a terhére rótt cselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére alappal feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított az eljárás alól megpróbálja kivonni magát, a hatóság elől megszökik vagy elrejtőzik. Mindemellett az előéletére tekintettel nagy az esélye annak, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követ el, ezért az ügyészi indítvány szerint a terhelt letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. június 16-ig.
A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslatra neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.