Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

Nappal, a nyílt utcán végeztek ki egy kutyát Cegléden

3 Mins read

Forrnak az indulatok Cegléden, miután hétvégén valaki elvágta egy kutya nyakát. Az állatra korábban vérdíjat tűztek ki, mert megtámadott egy kis pónilovat.

Egy póniló megtámadásával kezdődött a félelem és reszketés Cegléden a hétvégén. Ahogy az a lovacska gazdájának kiírásából kiderül, az állat mintegy 150 méterre a házuktól legelészett, amikor két kutya megtámadta és „széttépte”. A tulajdonosok ekkor az interneten tettek közzé felhívást, amiben 500 ezer forint jutalmat ígérnek annak, aki segít. Hogy a segítség alatt mit kell érteni, az az eredeti felhívásból nem derült ki. 

„Felhívás! 500 ezer forintot ad Gyuszi fiam annak a személynek. Titokban marad a neve, aki segít. Tegnap 5 után, díszpónit, kis lovat, amit kis unokám kapott, széttépték, mikor legelt a háztól 150 méterre a legelőn. Ez két kutya volt. A 6 éves unokámé volt” – szólt a felhívás, ami alatt végül egy kommentben megjelent, hogy jelentkezett is az „informátor”. 

„Megvan a német juhász tulajdonosa, le lett informálva, aki telefonált. Jutalomért menjen” – írta a jutalom felajánlójának az édesapja.

Nem sokkal később egy járókelő meglátta Cegléd egyik utcájában, hogy egy  kutya a saját vérében fürödve éppen haláltusáját vívja. Bár azonnal állatorvoshoz rohantak az állattal a jószándékú emberek, a kutyát már nem tudták megmenteni. 

Szó szerint kivégezték a kutyát,

Nem kellett sok idő, hogy a ceglédiek összerakják: az elvágott torkú kutya azonos a pónilovacskára támadó egyik ebbel, innen pedig már csak egy lépés volt összerakni azt, hogy az állat kivégzése összefüggésben lehet a szóban forgó pénzjutalommal, azaz vendetta történhetett Cegléden.

Az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd közben a lovacska megtámadásában résztvevő másik kutya megmentésén is dolgozik. „Ha valaki felismeri a kutyák gazdáit, közölje velünk, vagy ha látja a német juhászt, segítsen megmenteni, hogy ne jusson a másik sorsára. Engedje be zárt helyre és érte megyünk!” – írták ki.

A vérdíj kitűzése és a kutya legyilkolása kicsapta a biztosítékot az internetezőknél. „Sajnos az ilyen emberek úgy gondolják, hogy törvényen felül állnak és bármit megtehetnek, bosszúra volt 500 ezer forintjuk. Egyszerűen hihetetlen, hogy emberek ennyire undorítóak tudnak lenni, kifizetik a pénzt, csak hogy egy ártatlan állatnak elvághassák a torkát. Ez a kutya semmiről nem tehetett. Persze utána gyorsan törlik a posztot, de nem nem ők voltak, hát persze…..…” – írta az egyik kommentelő. „És akkor most feltámad a pónijuk, hogy megölték ezt a kutyát? Gusztustalan embernek nem nevezhető sz*rh*zi, aki a megbízást is adta és még nagyobb, aki véghez vitte. Emberiség söpredéke, aki azt gondolja, mindent megtehet bárkivel, legyen az ember vagy állat” – fejtette ki a véleményét másvalaki.

A Ripost elérte a jutalmat felajánló „Gyuszi” édesapját, aki szintén Gyula. Ő azt mondja, nem a kutyára tűztek ki vérdíjat, hanem annak ajánlották fel a félmilliót, aki megmondja nekik, hogy ki a kutyák gazdája. Ez meg is történt. „Megtaláltam a gazdáját. Mindenki tudja, hogy alkoholista és csövesekkel lakik. A betelefonáló azt mondta, neki nem kell a pénz” – mondta a férfi, aki azt állítja, a neten látta és hallotta, hogy megölték a kutyát. „Én nem a kutyákra mentem, hanem hogy derítsék ki, ki a gazdájuk. A póniló elpusztult hajnal egykor!” – mondta a férfi.

Az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen, állatkínzás miatt.

forrás: Ripost