Új!Elindult honlapunk!

Kék-hírek

A megkerült „szatyorszéf”

1 Mins read

Munka végeztével pattant kerékpárjára egy törteli férfi a napokban, majd egy helyi mulatságra ment, hogy lazítson kicsit. Több éves megtakarítását –mintegy másfél millió forintot- nylon zacskóba, azt telefon tartóba, azt pénztárcába, azt még egy jól összecsavart nylon zacskóba csomagolva akasztotta biciklijére indulás előtt.

Rég nem látott barátai és a rendezvény forgataga magával ragadta a férfit, megfeledkezett a házi gyártású széfként szolgáló szatyorról: azt a drótszamarán hagyta, később csak a hűlt helyével szembesült. Nem tudta, elhagyta vagy elvihették, így nem is mert rendőri segítséget kérni.

Pár nappal később az egyenruhásokhoz befutott egy információ, miszerint a bejelentőnek tudomása volt arról, korábban a szatyorba rejtett pénzt egy helybéli fiatal férfi vitte magával. A ceglédi rendőrök az információ hallatán indultak tisztázni a történteket, a bűncselekménnyel azonosított 19 éves férfit egy törteli bolt mellett igazoltatták, míg más egységek a sértett házánál tettek látogatást.

A rendőrök keresztkérdéseire a fiatal belátta kár tagadni, önként átadta a lopott pénzt, amiből elmondása szerint nem sokat, de azért vásárolt: magára, barátaira és szórakozásra is költött belőle az elmúlt napokban, úgy értékelte, rámosolygott a szerencse. Vallotta, nagyon bánja tettét és ígéretet tett, a hiányzó összeget megfizeti a sértettnek. A lefoglalt mintegy 1,3 millió forintot a rend őrei visszaszolgáltatták tulajdonosának.