Új!Elindult honlapunk!

Sport

Végig vezetve nyert a BKG a Ceglédi férfi kosarasok ellen

3 Mins read

Az 1-2-es mérleggel álló Ceglédi KE vendége a bajnokságot remekül kezdő, 2-1-gyel álló BKG PRIMA Akadémia volt az NB I/B Piros csoportjának negyedik fordulójában. A szigetszentmiklósiak eddigi egyetlen verségüket a Vasas Akadémiától szenvedték el otthon, de ott is mindössze kettő ponttal, 70-68-ra bizonyult jobbnak a tavalyi bajnokság bronzérmese – ezzel szemben a ceglédiek eddigi egy győzelmüket két utolsó másodperces Dragasevic-büntetőnek köszönhetik Óbudán – eléggé ellentétes utat járt tehát be a két csapat a bajnokság első három fordulójában.

„Fiatalposzton” az U20-as bajnokságban és a hétközi Hepp Kupa-derbin is remeklő Horváth Ádámot nevezte a kezdőbe Siska János vezetőedző, valamint ezúttal a csapatkapitány Csaba György is az első ötössel futott ki a pályára. A túloldalon a recept évek óta ismert: Nagy Botond a pontfelelős, a többiek igyekeznek minél többet hozzátenni a játékhoz – a kanadai Jake Newman személyében egy igen képzett erőcsatár is érkezett nemrég a Kosokhoz.

Éppen Newman közeli találatával indult a derbi, erre Csaba válaszolt hasonló kivitelben. 4-4-ről egy korai 10-0-s futással hamar magához ragadta a kezdeményezést a BKG, Büki és Newman is betaláltak kintről. Csakhamar követte példájukat Nagy Botond is, Csorvási és Dragasevic duplái csak arra voltak elegendőek, hogy tíz pont környékén tartsa a differenciát a rajtnál beragadó CKE. Az első negyed 24-15-ös BKG-vezetéssel zárult, pontosságban és sebességben is volt hová javulnia a házigazdáknak.

A második játékrészben előre is léptek valamelyest ezekben a szegmensekben a ceglédiek, Csaba kosarával 33-27-ig zárkóztak fel, de itt megint szigetszentmiklósi percek következtek, 41-29-re újfent elléptek a vendégek. A félidő végét a Siska-legénység zárta jobban, Dragasevic kettesével 43-37-re közelített a CKE.

A távoli dobások nagyon nem mentek a hazaiaknak (2/13 a nagyszünetben), de a palánk alól sem tudták egykönnyen pótolni a kieső pontokat – azonnal két-három BKG-védővel találták magukat szembe a ceglédi centerek. Bár a lepattanók terén jobban állt a CKE, minden más főbb statisztikai mutatóban az ellenfél fölényét mutatta az első húsz perc.

A fordulást követően Nagy Botond és Büki trojkáival hamar visszaállt a korábban már többször látott kétszámjegyű BKG-fór, az esetenként beeső ceglédi duplák csak arra voltak jók, hogy lőtávolon belül maradjon a hazai csapat. Bartos két közeli találattal tovább növelte a vendégelőnyt, és mivel a CKE mindössze 7 pontot szerzett a negyedben, huszáros hajrát kellett volna kivágnia egy esetleges sikerhez (44-62). Ezt megpróbálva egy 9-2-s rohammal indították a negyedik etapot a hazaiak, de a triplákkal továbbra is hadilábon álltak, a BKG pedig tartotta kétszámjegyű előnyét. Két és fél perccel a vége előtt Csaba közelijével sikerült „benéznie” 10 alá a Ceglédnek, de 60-69 után négyszer is a büntetővonalra küldték Nagy Botondot, aki nem is hibázott, lényegében lezárva a vitás kérdéseket. Egy utolsó perces Velkey-tripla, illetve egy labdaszerzés utáni Csaba-dupla már csak kozmetikázásra volt elegendő, a BKG PRIMA Akadémia gyakorlatilag végig vezetve nyerte meg a találkozót, és javította 3-1-re mérlegét – a CKE viszont 1-3-ra romlott, és a következő fordulóban sem lesz egyszerű dolga Fóton.

Siska János vezetőedző értékelése: Először is gratulálok a BKG-nak, azt gondolom, hogy rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, sok volt az eladott labdánk, illetve ilyen doboszázalékkal nem csak ezt, hanem semmilyen meccset nem lehet megnyerni. Pedig megvoltak a helyzeteink, nem gondoltam, hogy ilyen kevés pontot fogunk dobni. Sok sikert kívánok a BKG-nak.

Ceglédi KE – BKG PRIMA Akadémia 68-76 (15-24, 22-19, 7-19, 24-14)

forrás: cegledike.hu