Új!Elindult honlapunk!

Városháza

A Györe kerékpárüzlet kapta Cegléd Város minőségi üzletportálja díjat

1 Mins read

A Kőrösi úti saroképület teljes homlokzati átalakításon esett át 2022-2023-ban. A Tulajdonos elsődleges koncepciója volt, hogy üzlet homlokzati felújítása, anyaghasználata és homlokzati tagozat játékai a történelmi városrészhez jól illeszkedők legyenek. A történelmi faszerkezetű nyílászárószerkezeteket egységesen felújítva  a korábbi  polgári lakóépület megjelenését, karakterét megőrizte. A hagyományos nyílásrendjét  megtartva, az ablakok keretező vakolat tagozatokkal,  alsó és felső égetett mázas kerámia díszítéssel egészültek ki, mely a múlt századi  ceglédi történelmi lakóépületek egyik jellemző egyedi díszítő eleme volt.  A kerámia díszítések az üzlet kerékpáros profiljára utalnak , finom grafikai elemek az utcai járókelők számára.

Az épületre kerülő cégér ötletes elhelyezése és szerkezeti kialakítása az üzletegység reklámjaként a városrészhez illeszkedően történt, a  településképi rendeletben elvárt követelményeket maximálisan teljesítve, a gyalogos sétány hangulatos eleme.

Az üzletfelújítás építészeti kialakítása városképet minőségi módon alakítja, a homlokzatra felkerült kézműves homlokzati kerámia és cégér dekorációjának hangulata  szerethető, rendezett utca és városképet eredményez, így az üzletegység  a Kőrösi út  példamutató,  látványos eleme lett.