Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Közmeghallgatást tartottak

4 Mins read

A közmeghallgatás elején Dr. Csáky András tájékoztatót tartott az előző év történéseiről! A polgármester elmondta, a város pénzügyi helyzete stabil.

Az első hozzászóló Csuri Károly volt. Az Örkényi út súlykorlátozásáról beszélt. Elmondása szerint a porfrakció nagyon magas Cegléden. Sajnálja, hogy nincs mérő műszer amivel mérni lehetne. Lehet érezni, hogy büdös, égett gumi szag van a városban. Véleménye szerint a város levegője szennyezett és büdös. Az a kérdése, hogy mit tettek a képviselők a város levegőjének javítása érdekében. A kőrösi úti a gumi lerakat iránt is érdeklődött, hogy ha esetleg kigyulladna ki fizeti a kártérítést.

A polgármester válaszában elmondta, a cégnek kell jótállni ha ott tűz keletkezik. A levegő minőségére válaszolva elismerte, hogy előfordul a nem megfelelő fűtés a lakosság részéről, ezt jelezzék a rendőrségnek, mert az önkormányzat nem illetékes. Csak olyan szabályokat szabad hozni, amit be is lehetne tartani. Az Örkényi út minőségét figyelni fogják

Kocsis István volt a következő hozzászóló.

A parcellakő avatásról beszélt, hogy a bizottság vezetője Szolnokiaknak nevezte a megjelenteket nem Ceglédieknek. Felháborítónak tartja, hogy a felállított térképen nem szerepel Gubody Ferenc. Azt kérdezi, hogy lehetne a temető állapotát megőrizni, hogy ne legyen gazos.

Polgármester elmondta, a temető fenntartó feladata a gondozás, nekik kell figyelni a rendre. A táblát kapta a város, nem tudtak bele szólni.

Szováti Árpád következett a hozzászólóknál.

Elkerülő úttal kapcsolatban érdeklődött, hogy milyen nyomvonal lett most kijelölve. Az új egészségügyi intézetnél lesz-e körforgalom, valamint a mellett lévő területen fog-e történni valami gondozás, mert nagyon gazos.

A polgármester az alábbi választ adta. Az elkerülő út más nyomvonalat kapott, mert nagy felháborodást keltett a Ceglédi fórumon bemutatott nyomvonal. Ez a nyomvonal már 94 óta megtalálható volt a terveken, de eddig nem érdekelte a lakosságot. Földi képviselő úr, és a város is dolgozott az ügyön, így új nyomvonal lett kialakítva. A Törteli út és Széchenyi út kereszteződésében, körforgó kialakítása mellett sokat lobbizik az önkormányzat. Az SZTK mellett lévő terület egy magán cégé, felszólítják, hogy tegye rendbe a területet.

Falusi Marcell következett. Kérdése mit lehet tudni a TBC-s megbetegedésről, ami a ceglédi gyárban történt.

Polgármester elmondta, nem egyedi eset, sok TBC-s megbetegedés van. Ezt csak felkapta a média. 40 év felett ingyenes a tüdőszűrés, de aki dolgozik, annak kötelező évente.

Györe János volt a következő hozzászóló

Öregszőlővel kapcsolatban érkezett. Több helyen jól kiépült az infrastruktúra. Az iránt érdeklődött, a szennyvíz csatorna hálózat mikor tud oda kiépülni. Egyre jobban épül ez a városrész.

A válaszban elhangzott, nem lát lehetőséget a polgármester a rövid megvalósításra. Előbb meg kell terveztetni, utána pályázatot kell majd hozzá keresni.

Mezei István. A Folyó utca nagy forgalmú lett és poros mert felgyalulták. Bástya utca Zöldfa utcai részénék a járdán nem lehet közlekedni. A Malom téren lévő villanyoszlopon volt kamera rendszer, de nincs már ott a betonoszlop. Kérdése, hogy mikor kerül vissza.

A válaszban elhangzott, a kamera a rendőrségé volt, és ez egy hosszabb művelet eredménye mire az oda visszakerül.

Klément György elmondta, a folyó utcán sűrítették a közvilágítást. A földet muszáj volt letakarítani, mert már ráfolyt az útra.

Csipai Ildikó. A Közép úton egyre gyorsabban közlekednek az emberek és oda szeretne egy fekvőrendőrt. Legalább egy 30-as táblát szeretne ha kihelyeznének.

A fekvőrendőr elhelyezése macerás, az egész utca támogatása kell hozzá. A betorkolló utcákkal lehetne ezt csökkenteni. Inkább a forgalmi rend módosításával lehetne csökkenteni a sebességet.

Spindelbauer Attila: Van-e a városnak koncepciója a dobmúzeum további sorsáról. Magán gyűjtemény, az örökösök még nem jutottak zöld ágra. A város szakmailag nem tud működtetni egy múzeumot. Helyet ingyen tudnak biztosítani.

Bordás Ferenc: A kormány szerint ő közellenség. A jegyző miből gondolja, hogy a 70 évesek meg tudják nézni a város oldalt. A zebra mellé miért tettek kerékpár utat. Elmondása szerint veszélyes. Szerinte 441-es elkerülőn az új nyomvonalon világháborús tetemek fekszenek. A kutyákat miért tiltják ki a városból. Máshol a parkokban van hulladék tároló eszköz a kutya ürülékeknek. Az önkormányzat tartozik neki egy út megépítésével. A telke sarkán vagy egy árok, amit a víz már bemosott, az árokkal kell csinálni valamit.

Kerékpárúton a kerékpárosnak is szét kell nézni. Minden építkezésnél múzeumi feltárás kell. Ez itt is meg fog történni.