Új!Elindult honlapunk!

Sport

Nem hozott siker a hazai pálya a férfi kosarasoknak

2 Mins read

Idei harmadik hazai mérkőzését játszotta a Ceglédi KE, a patinás, nagy múltra visszatekintő Újbuda MAFC gárdáját fogadta Siska János együttese. A tavalyi évadban a negyedik helyen végző piros-feketék a mérkőzés előtt 3-2-es győzelem / vereség mutatóval a tabella negyedik pozícióját foglalták el, míg az 1-4-gyel álló ceglédiek a Budafokot és a Nyíregyházát megelőzve a 12. helyen tanyáztak. A két gárda tavalyi összecsapásain mindkétszer a vendégcsapat győzött, ezt a sormintát, na meg saját három mérkőzéses nyeretlenségi sorozatát igyekezett megszakítani a ceglédi együttes.

Jól is kezdtek a Herendic – Horváth Ádám – Velkey – Orgona – Olasz sorral rohamozó hazaiak, 8-0-ra vezettek az első percekben, ám hamar kapcsolt a MAFC, főként betöréseket követő büntetőkre támaszkodva egy 13-0-s futással fordítottak a hetedik percben. 20-12-re is elléptek a vendégek, hazai szempontból jól jött Dragasevic hármasa, de ezzel együtt is 26-21-es előnnyel fordulhatott a második negyedre a MAFC.

Itt jókorát fordult az addig javarészt kiegyenlített mérkőzés képe, sokszor dobásig sem jutottak el a ceglédiek, annyi eladott labdát vétettek. A túloldalon könyörtelenül kihasználták ezt a komoly lábmunkával védekező újbudaiak, igaz, sokszor szükség sem volt „lábazásra”, maguktól is ki-kidobták a játéktérről a labdát a házigazdák. Pápai közelijével először nőtt tíz pont fölé a különbség (25-36), nem sokkal később Polgárdy két tripláját követően már a 20 pontos differencia réme is fenyegetett (27-46). Teljesen lefagyott a CKE ebben az etapban, mindössze 9 pontot sikerült összehozniuk Csabáéknak a második tíz perc során (30-49).

A fordulást követően sem változott a játék képe, a MAFC – olykor egy-egy bravúrtriplával megtoldva az egyébként is tetemes előnyt – könnyedén kontrollálta a mérkőzést. Pintér kétszer, Katona pedig egyszer talált be távolról, 40-58-ról egycsapásra 40-67-re alakítva az állást, lényegében eldöntve a vitás kérdéseket. A második és harmadik negyedben összesen dobott annyi pontot a Cegléd, mint az első játékrészben, sem a 42-72-es állás, sem a mutatott játék nem festett jól a záró felvonás előtt. Bár itt még visszajött 20 pont környékére a Siska-legénység, egyik oldal sem erőltette már meg túlságosan magát, egyedüli pozitívumként talán annyi mondható el, hogy a pályára kerülő fiatalok mutattak szép dolgokat. Az előző évhez hasonlóan ezúttal is 1-5-tel kezdte a szezont a Ceglédi KE, folytatás jövő szombaton, a veretlen, 6-0-val álló Vasas Akadémia otthonában.

Ceglédi KE – Újbuda MAFC 64-90 (21-16, 9-23, 12-23, 22-18)

Ceglédi KE: Herendic 6, Horváth Á. 8, Velkey -, Orgona 3, Olasz 10. Csere: Krkljes V. 1, Csorvási 14, Zsók 3, Fodor 2, Dragasevic 13/6, Csaba 4. Edző: Siska János

Újbuda MAFC: Polgárdy 26/12, Pintér 15/9, Buzás 11/3, Bordács 10, Pápai 2. Csere: Kovács 3, Matejovics -, Molnár -, Viola 2, Misek 3, Biber 4, Katona 14/6. Edző: Lakits András