Új!Elindult honlapunk!

Sport

A visszavágóban győztek a ceglédi kosarasok

2 Mins read

Ötmeccses hazai győzelmi sorozattal „tarsolyában” várta a MEAFC-Peka Bau elleni mérkőzést a Ceglédi KE, a borsodiak pedig éppen ennyiszer kaptak ki egymás után a bajnokságban – ellentétes előjelekkel futottak tehát neki a derbinek a felek. A miskolciak soraiból ráadásul hiányzott az ex-ceglédi Tóth Bence, a játékmester bokasérülés miatt december közepe óta harcképtelen – 12 pontos átlaga mellett több mint 8 gólpasszt szállít, amivel az egész liga legjobb kiszolgálója. Hazai oldalon is akadt maródi játékos, Dragasevic Veljko játékára nem számíthatott Sértő Ádám vezetőedző.

Kihagyott dobásokkal kezdtek a csapatok a „Velkey-házirangadón”, az első percekben csak Krkjes pontjait jegyezhettük fel. 6-0-t követően Kozák Bertalan révén a vendégek is feliratkoztak a táblára, Csorvási duplái, valamint Herendic triplája azonban korai kétszámjegyű hazai vezetést eredményezett (13-2). Aktívan, jó lábmunkával védekezett a Cegléd, 22-9-re meg is nyerte az első 10 percet a házigazda. A második etapot is jól kezdte a CKE, Velkey triplát, majd duplát szórt. Csorvási is folytatta a pontgyártást, Herendic második trojkájával pedig már 32-15-re vezetett a gárda. 35-20 után egy 9-2-s etappal zárkózott a MEAFC, 39-32-vel mehettek nagyszünetre a csapatok – 20 triplakísérletéből csak hatot küldött a gyűrűbe a ceglédi együttes.

A térfélcserét követően hamar lendületbe jött a házigazda, köszönhetően nagyrészt két Velkey-triplának – Herendic is betalált kintről majd bentről is, percek alatt 20 pontra nőtt a CKE-előny (57-37). Főként Gerőcs révén igyekezett lőtávolságon belül maradni a miskolci együttes, de mindig volt válasza a Sértő-legénységnek, a záró felvonásnak 66-48-cal futottak neki a csapatok. Csaba húzta be Velkey légpasszát, Pintér, Kozák és Gerőcs jóvoltából kapaszkodott még a vendéggárda, de igazán veszélyeztetni már nem tudták a ceglédi vezetést. Tóth asszisztjai nélkül érezhetően akadozott ezúttal a miskolci támadójáték, 10 gólpassz mellett 20 labdát adtak el Czirbusék, így nem lehetett esélyük a meccs nagyobb részében koncentráltabban játszó ceglédiek otthonában. Velkey János végül öt triplánál állt meg, Csorvási 18 pontja mellé 14 lepattanót szedett, Herendic pedig hozta sokoldalú játékát (13 pont, 10 gólpassz, 6-6 szerzett labda és lepattanó), győzelmével a CKE megelőzte ellenfelét a tabellán.

Ceglédi KE – MEAFC-Peka Bau 87-62 (22-9, 17-23, 27-16, 21-14)

Ceglédi KE: Herendic 13/9, Krkljes V. 6, Kertész 1, Csaba 17/3, Csorvási 18. Csere: Velkey J. 19/15, Horváth M. 8/6, Zsók -, Berkics 5/3. Edző: Sértő Ádám

MEAFC-Peka Bau: Kozák M. 10/9, Kozák B. 14/3, Velkey G. 4, Czirbus 6, Gerőcs 22/6. Csere: Pintér 4, Sándor -, Molnár 2, Lippai -, Ragályi -. Edző: Váczi Péter