Új!Elindult honlapunk!

Városháza

Az év első testületi ülését tartották

5 Mins read

Emelkednek a köztemetés díjtételei. A köztemetés díja koporsós köztemetés esetén 130.000 Ft+ÁFA, hamvasztásos köztemetés esetén 70.000 Ft+ÁFA

A Dózsa György utca 7. szám alatti ingatlant ingyenes használatba adják a Misszió a Kultúráért Egyesület részére 5 év határozott időtartamra. Az épületben Banai Szilárd szeretné a dob kultúrát tovább vinni.

Döntöttek a bölcsődék nyári zárva tartásáról az alábbiak szerint:

Deák Utcai Tagbölcsőde 2024. július 8 -ától – 2024. július 19 -ig
Dózsa György Úti Tagbölcsőde 2024. július 22 -étől – 2024. augusztus 3 -ig
Nefelejcs Utcai Tagbölcsőde 2024. augusztus 5 –étől – 2024. augusztus 16 -ig

A zárva tartás ideje alatt – külön szülői igény és megállapodás szerint – két tagbölcsőde váltva, folyamatos ellátást biztosít mindhárom tagintézmény ellátott gyermekei számára.

Módosították a Településképi Rendeletet valamint a zajvédelem miatt a Környezetvédelmi rendeletet.

A ceglédi Regionális Nem Veszélyes Hulladéklerakóba a ceglédi lakosok már bejelentés nélkül tudják kivinni a szemetet.

A PIMI fenntartó Gobbi Hilda Színjátszó Alapítvány vissza akarja adni a városnak a volt laktanyában található ingatlant, melyet pár éve kaptak meg ingyenes alapítványi tulajdonba. A 2024-2025-ös tanévtől a Patkós Irma Művészeti Iskola Gimnázium, Szakgimnázium és AMI a Török János Református Oktatási Központ intézmény egységeként működik tovább. Ezért az ingyenesen megkapott Ingatlant az önkormányzat számára vissza kívánják adni.

A VÁRVAG Nonprofit Kft. és a CVF Kft új működési helyének a Kossuth Ferenc u. 1 szám, a volt TISZTI Klub épületét jelölték ki. A két Kft. a feladataik kapcsolódása miatt gyakran együtt működik, így indokolt az egy épületben történő elhelyezésük. A testület nem szavazta meg az átköltözést.

A Pesti úti fasor cseréje következett.

Györe Anett elmondta, valamit kezdeni kell a fákkal, mert a gyökere megnyomja a házakat és a kapubejárókat, a járdákat pedig felnyomja. 37 fát szeretne újra telepíteni. Esetleg 2 év alatt legyen kivágva és új fák ültetve. Egységes legyen az arculat a fasor miatt. Hervai Gergő szakmai álláspontja, hogy egyszerre történjen meg a fák kivágása, ne szakaszosan. A polgármester szerint most csak 23 fa legyen kivágni a 97 fa közül. Klément György szerint inkább többet cseréljünk, mert egységesebb lesz a településkép, a fák növekedése miatt. Fehér István szerint a fokozatosságra kell törekedni. Ne egyszerre legyenek vágva.
Ferenczi Norbert kiemelte, nem a látvány a fontos, hanem a közművek és az ingatlanok állapota.
Györe Anett elmondta, hogy a 23 fa az most veszélyes, de a többi késöbb akadályozza majd a járdaépítést

A főépítész reagált, hogy területi védelem alatt áll a Pesti útnak ez a szakasza. Ott fasornak kell lennie kell. Értékóvó, lassú változást ír elő a törvény, ő is ezt javasolja.

László Ágnes kitért rá, hogy ne kérdőjelezze meg a testület a szakmai döntéseket.
Györe Anett reagált, hogy nem mennek szembe a szakmával. Csak volt már olyan rész, ahol ezelőtt kellett fákat kivágni. A fokozatosság ott megbukott, ahol már ezelőtt vágtak ki fákat. Ha jövőre befejeznék a fák ültetését, sokkal hamarabb lehetne egységesebb az arculat. A szakma a most veszélyes fákat mondja csak.

Imregi Tibor is azon van, hogy minél hamarabb kell a fákat cserélni. Szeretné megvizsgáltatni az Eötvös téren a fák állapotát, ugyan ilyen baleseti problémák lehetnek. Klément György szerint is minél hamarabb túl kell ezen esni.

Felkérik a VÁRVAG Nonprofit Kft.-t, hogy a Cegléd Pesti úton a 2024. évi tavaszi fasori munkák keretén belül az általa korábban megjelölt járdaburkolat állapotromlását okozó 37 db magas kőrisfa kivágásáról intézkedjen, a 2024. év őszi időszakában 37 db kevésbé agresszív gyökérzetű (pl.: galagonya vagy berkenye fajtájú) fát ültessen.

Lakások bérbeadásáról és pályázatra kiírásáról is döntöttek.

Határozatlan időre ingyenes használatba adják a Alkotmány u. 11. szám alatti, kivett irodaház megnevezésű ingatlant a Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete részére.

Magyar Károly indítványt nyújtott be Malomtószéli Szabadidő Park tervezésére melyre 2024-évi költségvetésből  10 millió forintot kért. Ferenczi Norbert szerint előbb egy koncepció kell, hogy tudni lehessen mit kell terveztetni. A koncepció tervre kérnek egy árajánlatot, melyet a CVF-nek kell beszerezni és később döntenek a költségvetésben szerepeltetésről.

Pályázatot írnak ki a Széchenyi Úti Óvoda (2700 Cegléd, Széchenyi út 14.) igazgatói munkakörének 5 év határozott időtartamra szóló, 2024. szeptember 1-jétől 2029. július 31-ig történő ellátására,

Elfogadták a 2024/2025. tanévre meghatározott általános iskolai felvételi körzethatárokat.

Támogatást nyújtanak az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar gazdálkodási és menedzsment, továbbá kereskedelem és marketing alapképzések szakon, Cegléden induló kihelyezett levelező tagozatára beiratkozó ceglédi illetőségű hallgató számára.

A Kossuth F. u. 17. (Kárpáti A. u. 9.) épületegyüttesben működő alapellátást végző egészségügyi szolgáltatók 2023 évi rezsiköltségek alapján meghatározott átalánydíját az infláció arányában 18 %-kal megemelik.

Elfogadták a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi működésről szóló beszámolóját.

Élőterjesztés érkezett a Fűtőház utcára forgalomlassító küszöb építésére. László Ágnes elmondta mint a körzet képviselője, már körbejárta a témát. Értelmetlen pénzkidobásnak tartja a fekvőrendőröket, de a volt óvoda előtti kihelyezést el tudja fogadni, mivel ott autista ellátó épül. A Szelei úton a teherforgalom miatt nem javasolja a fekvőrendőrt.

A testület a forgalomlassító küszöb elhelyezése mellett döntött.

Ferenczi Norbert kérte, hogy a Pimi laktanya visszavétele ügyében újra legyen napirendre tűzve és a kérelmező mondja el miért akarja visszaadni az épületet, mivel 5 évvel ezelőtt ez súlyos kérdés volt.

László Ágnes az illegális hulladék lerakás ellen nagyobb szankciókat szeretne.

Kónya Ágnes kérte, hogy a Budai úti kerékpárút a Borona és a Csákány utca között megsüllyedt. Kérte a rendbetételt.

Györe Anett beszámolt, hogy a cigányszéki árokban egyre több a szennyvíz. Egyre több a vadkár emiatt, ez ellen tenni kell.