Új!Elindult honlapunk!

Közélet

Volánbusz sztrájk: elérhető a nem közlekedő járatok listája

1 Mins read

Az adventi sztrájk után 2024. január 28-ára és 29-ére ismét kétnapos munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. A közlekedési vállalat indokolatlannak tartja az akciót, hiszen a MÁV-VOLÁN-csoport továbbra is a bérmegállapodás mielőbbi megkötésére törekszik, a tárgyalások folyamatosak – tudatta közleményében a társaság. 

A szakszervezet továbbra is készül a sztrájkra, miután már megállapodtak az elégséges szolgáltatásról is. Vasárnap még csak néhány ezer járatot érint a munkabeszüntetés, de jövő hétfőn jelentős késések lesznek a szolgáltatásban 

A Volánbusz a 2024. január 28-29-ére meghirdetett munkabeszüntetés időtartama alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően – írták az oldalukon.

A sztrájk alatt az alábbi járatok várhatóan nem közlekednek. Amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik. 

Helyközi közlekedésben az alábbi két napon lehetnek korlátozások:

2024. január 28

2024. január 29